Seniorforsker Kristian Agmund Haanes og læge Mona Emeri Chalmer førsøger at svare på, hvorfor kvinder rammes hårdere af migræne end mænd.

Hvorfor rammes kvinder hårdere end mænd: forskere jagter svar på migræne-gåde med ny type forsøg Et stort dansk studie viste for nylig, at kvinder, relativt til mænd, rammes langt hårdere af migræne. Af samme årsag har forskere i årtier haft for lidt fokus på forskellen mellem mandlige og kvindelige kønshormoner, når de via dyreforsøg har prøvet at kortlægge sammenhænge mellem menstruation og migræne, men det forsøger man i øjeblikket at gøre op med.

Traditionelle arbejdsmåder og praktiske overvejelser kan ind imellem stå i vejen for ny viden – og det er muligvis en del af grunden til, at det endnu ikke er lykkedes forskningen at skaffe et fyldestgørende svar på spørgsmålet: Hvorfor er forekomsten af migræne blandt kvinder i den fødedygtige alder op til tre gange højere, end den er blandt mænd i alle aldersgrupper? Hvordan sammenhængen mellem østrogen-niveau og migrænesmerter mere detaljeret kan forstås og forklares, har vi altså endnu ikke fundet...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement