Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) står foran en evaluering. I den forbindelse er det relevant at se på, hvordan styrelsen arbejder i dag, som foreslået i indlæg i Dagens Medicin. Derfor anmodede jeg i oktober 2019 STPS om aktindsigt i en konkret, aktuel og meget omtalt tilsynssag – Brystundersøgelser på Ringsted Sygehus – specifikt om kopi af STPS’ korrespondance om sagen fra og med 2016 med regionerne Sjælland, Midt og Syddanmark samt STPS’ sagkyndige. Desværre har styrelsen efter over to måneder ikke...

Lægeforeningen fortsætter sin diskrimination af kvindelige medlemmer Vi er skuffede og vrede over, at Lægeforeningen og Lægernes Pension afviser at ændre i den pensionsordning, som betyder, at kvindelige læger meldt ind før 1998, får op til 10 pct. mindre udbetalt årligt end mænd. I stedet fortsætter man med åbenlyst at kønsdiskriminere sine kvindelige medlemmer.
3 kommentarer
Sådan kan en folkesundhedslov løse vores alvorlige folkesundhedsproblemer Hvis der er noget, COVID-19 har lært os, er det, at hvis folkesundheden bliver prioriteret fra centralt hold, arbejdet bliver koordineret, og der indgås partnerskaber med aktører, både inden for og uden for folkesundhedsarbejdet, så kan vi flytte bjerge. Derfor skal Danmark have en folkesundhedslov.
Skriv en kommentarLægedækning: Fordelingen af uddannelsesstillinger bør være fleksibel Nej tak til topstyringen i regeringens udspil, men ja tak til ideen om nærhospitaler med attraktive faglige miljøer, skriver Søren Prins, praktiserende læge i Silkeborg.
Skriv en kommentar
Ulighed i børnesundhed i Danmark Alle børn i Danmark har lige ret til sundhed, men for en udsat gruppe børn og unge med anden etnisk baggrund holder det ikke i praksis. Vi har ikke tilbud til dem. Kun til deres forældre.
Skriv en kommentarFødevarestyrelsen: Det kræver en fælles indsats at komme i mål med kostrådene 25 procent af klimabelastningen i Danmark stammer fra fødevareforbruget. Der er brug for en fælles indsats for at gøre danskernes madvaner både mere klimavenlig og sundere.
Skriv en kommentar
Bryggeriforeningen: Lad evidens og dialog gøre unges alkoholforbrug (endnu) mere ansvarligt DEBATSERIE: Nutidens unge drikker betydeligt mindre alkohol, end deres forældre gjorde, da de var unge. Men ungdommens alkoholkultur fører desværre alligevel til for mange ubehagelige episoder og triste skæbner. Men for at nye initiativer kan virke, skal de både basere sig på evidens og udformes i dialog med de unge, skriver direktør for Bryggeriforeningen.
Skriv en kommentar
Udkantslæge om OK21: Gode takter, men desværre lidt tandløst Ulighed i sundhed er blevet fremhævet af Danske Regioner og sundhedsminister Magnus Heunicke som et fokusområde i forbindelse med, at den nye overenskomst for almen praksis er lagt frem. Som læge i udkanten kan det dog være svært at få øje på konkrete tiltag, der skal gøre noget ved problemet, skriver praktiserende læge Jannik Falhof.
Skriv en kommentar
Det nye allergiske forår – kommer den politiske forpligtelse? Corona har taget pusten fra sundhedsvæsenets indsats på astma- og allergiområdet. Det er derfor tid til forpligtende politisk handling, der vil lette de samfundsøkonomiske konsekvenser og forbedre livskvaliteten for landets 1,5 millioner borgere med overfølsomhedssygdomme, skriver Anne Holm Hansen.
Skriv en kommentarDrop forslag om tvungen tjenestepligt Forslaget om tjenestepligt fra Socialdemokratiets side bidrager ikke til uddannelse, men udsætter i stedet unge lægers mulighed for at påbegynde den specialisering, de ønsker. Det har også en konsekvens for de øvrige 38 specialer, som også har brug for speciallæger, skriver KBU-læge Eva Maria Skyum.
Skriv en kommentar
Nye retningslinjer peger på behov for national handlingsplan på osteoporoseområdet Der ser heldigvis ud til at være enighed om det væsentligste i forhold til den vigtige opdatering af retningslinjer på osteoporoseområdet til praktiserende læger. Retningslinjerne er samtidig en brik i et større puslespil, som politikerne skal lægge færdigt.
Skriv en kommentar