Et nyt studie som forskere fra Københavns Universitet netop har fået publiceret i det videnskabelige tidsskrift International Journal of Cancer viser, at årgangen af piger født i 1993, som var den første årgang, der blev tilbudt vaccinen, har betydeligt færre svære celleforandringer end årgangen fra 1983, som ikke havde mulighed for at blive vaccineret. De to årgange af kvinder er sammenlignelige og ligner hinanden på bl.a. uddannelsesniveau og gennemsnitlige alder for seksuel debut. Det nye studie er det første, hvor...
Nye anbefalinger skal styrke indsats mod livmoderhalskræft Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger for screening af livmoderhalskræft skal give danske kvinder bedre mulighed for at deltage i screeningen.
Skriv en kommentarFlere forældre har tillid til HPV-vaccinen En markant stigning af forældre har tillid til HPV-vaccinen, og i 2017 blev dobbelt så mange piger HPV-vaccineret første gang sammenlignet med 2016. Meget positivt, siger sundhedsministeren.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger er rigtig gode til at opdage tilfælde af kræft 21 pct. af patienter, der af praktiserende læger blev henvist til CT-skanning på Vejle Sygehus uden for kræftpakkerne i 2017, havde kræft. Praktiserende læger skal have bedre mulighed for at henvise til CT uden for kræftpakkerne, mener forskere og læger.
Skriv en kommentar
Prestigefyldt pris til kræftforsker: Har spillet nøglerolle for HPV-vaccinen Professor Susanne Krüger Kjær modtager den kliniske KFJ-pris 2020 for sin enestående forskning i bl.a. HPV-virus og livmoderhalskræft.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen i brev til overlæge: Højdosis CT er en mulighed, ikke et krav Sundhedsstyrelsen skiftede fra februar til maj holdning til, om mistanke om lungekræft kan gradbøjes, og om der ved selv den mindste mistanke om lungekræft skal henvises til kræftpakke med brug af højdosis CT-scanning.
Skriv en kommentar
Nyt nationalt forskningscenter vil spore kræft-tilbagefald fra blodprøver Forskere fra Aarhus Universitetshospital vil gøre op med at spore kræft-tilbagefald med dyre scanninger og satser på at finde dem via kræft-DNA i blodprøver. Deres første blodtest til tarmkræft er så lovende, at et nationalt forskningscenter skal udbrede testen til alle kræftformer.
3 kommentarer
Ny test kan revolutionere kræftbehandling – hvis der er hold i økonomien At lade hospitalerne indføre en ny blodprøvetest, der tidligt kan spore kræft-tilbagefald, kan enten slå bunden ud af hospitalernes økonomi eller medføre besparelser. Professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard skal forsøge at finde svaret.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse vil have HPV-vaccine gratis til alle drenge Over 200.000 drenge mellem 12 og 17 år bliver forskelsbehandlet ved ikke at få tilbudt gratis HPV-vaccine, selv om piger i samme aldersgruppe gør. Der vil altid være drenge, der falder uden for tilbuddet, siger ministeriet.
1 kommentar
Kræftudredning uden for kræftpakker varierer meget Ny rapport viser stor forskel i kræftudredning uden for kræftpakker på tværs af landet. Fem anbefalinger skal sikre, at udredningen af patienter med kræft, bliver mere ensartet.
Skriv en kommentar
Overlæger efterspørger retningslinjer for behandling ved mistanke om lungekræft Der skal laves retningslinjer for patienter, der falder uden for Sundhedsstyrelsens pakkeforløb for lungekræft, men hvor lægen stadig har mistanke om lungekræft, mener overlæger.
1 kommentar
Silkeborg opdager markant flere tidlige tilfælde af lungekræft Det midtjyske hospital er gået forrest med anvendelse af lavdosis CT og finder langt flere tidlige tilfælde af lungekræft end hospitaler i resten af landet, der oftest anvender røntgen af thorax. Sidstnævnte er en usikker, farlig og forældet metode i denne diagnostik, mener professor Frede Olesen og tidl. direktør for Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard.
5 kommentarer