Foto: Pia Crone Madsen

»Holdningen til en ­diagnose for ­atrieflimren skal være som en ‘obs cancer’« Forståelsen for, at en diagnose for atrieflimren kræver hurtig handling, er blevet langt bedre, mener neurolog Dorte Damgaard, der gerne ser gode erfaringer fra hospitalerne bredt ud i det danske sundhedsvæsen.

Mere end 130.000 danskere lever med en diagnose for atrieflimren – og et stort, men ukendt antal personer med atrieflimren har ikke fået stillet diagnosen. Antallet illustrerer, at der ligger en stor sundhedsfaglig og organisatorisk opgave i at forsøge at forebygge, så færrest mulige ender med en blodprop i hjernen, som overlæge Dorte Damgaard og hendes kolleger på neurologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital skal behandle. Opgavens kompleksitet bliver ikke mindre af, at mange personers atrieflimmer først diagnosticeres, når de allerede...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind