Året er endnu ikke omme, og der er allerede registreret 11 tilfælde af multiresistent tuberkulose i Danmark. Det antal er væsentligt højere sammenlignet med de cirka to årlige tilfælde, man normalt ser. Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse. Multiresistent tuberkulose er en alvorlig form for tuberkulose, hvor bakterierne er resistente over for de to antibiotika, Isoniazid og Rifampicin, som man bruger i behandlingen. Det er en alvorlig situation for den enkelte, der rammes af multiresistent tuberkulose, men...

SSI-professor på NLC: Tuberkulose er fortsat en alvorlig sundhedstrussel COVID-19, flygtningestrømme og hjemløshed er nogle af de faktorer, som fortsat driver forekomsten af tuberkulose i de nordiske lande.
Skriv en kommentar
Forskere fra SSI bag gennembrud i kampen mod tuberkulose Forskere fra SSI har udviklet en ny tuberkulosevaccine, der ser ud til at have potentialet til at bringe sygdommen i knæ.
Skriv en kommentar
Så ringe har behandling af ekstrem resistent tuberkulose været de seneste 20 år Danske forskere har lavet en opgørelse over, hvordan det er gået flere end 10.000 personer smittet med særlig resistent tuberkulose, efter de i perioden fra 2005 og frem til 2021 har modtaget bivirkningstung antibiotikabehandling. Under halvdelen havde et succesfuldt behandlingsudfald, hvilket er på niveau med behandling i perioden før antibiotika, siger forsker.
Skriv en kommentarTuberkulose hærger stadigvæk: Her er de danske tal for de seneste 30 år Forskere har kortlagt overdødeligheden ved tuberkulose i Danmark, og hvad personer med tuberkulose dør af. Særligt sårbare grupper er i risiko for både at få og dø af tuberkulose, men også af alle mulige andre ting i op til 15 år efter diagnosen. Der er behov for, at vi tager os ekstra godt af denne patientgruppe og følger dem tættere, siger forsker.
Skriv en kommentar
Vinder: »Vi har et fantastisk samarbejde mellem sygeplejersker og læger« Torgny Wilcke er overlæge på Lungemedicinsk Afsnit, Gentofte Hospital, som i år har erobret førstepladsen i disciplinen behandling af KOL.
Skriv en kommentar
Mange liv kan være på spil: Danske forskere skal kortlægge eventuel mergevinst ved højdosis influenzavaccine Efter et lovende pilotstudie skal 200.000 danskere nu lægge skulder til verdens største influenzavaccineforsøg. Her vil forskere fra Herlev og Gentofte Hospital undersøge, om man kan redde liv og reducere forekomsten af indlæggelser i en influenzasæson ved at benytte højdosis influenzavacciner fremfor standarddosis.
Skriv en kommentar
Der pulses løs på Aarhus Universitetshospital På grund af rygebokse ved indgangene til Aarhus Universitetshospital bliver ansatte, pårørende og patienter på hospitalet udsat for passiv rygning. Desuden bliver mere end halvdelen af alle cigaretter røget uden for rygeboksene, viser ny undersøgelse. Professor i tobaksforebyggelse kritiserer forholdene.
Skriv en kommentar
Første stik er givet med ny dansk COVID-19-vaccine De første forsøgsdeltagere, der er med i den afgørende fase 3-afprøvning af den danskudviklede vaccine mod COVID-19 fra Bavarian Nordic, har nu fået deres stik på Aalborg Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Forskningsprojekt skal kortlægge det psykosomatiske element ved KOL-forværringer Oplevelsen af ikke at kunne trække vejret sætter voldsomme fysiske og psykiske reaktioner i gang hos personer med KOL. Nu skal forskere kortlægge, hvad der sker, når personer med KOL oplever forværring af deres åndenød, efter de er blevet udskrevet fra hospitalet.
1 kommentar
Topforsker forventer snart gennembrud inden for diagnostik af maligne lungesygdomme Den årlige lungekongres for European Respiratory Society går i gang i weekenden, og forskningsleder Christian B. Laursen ser særligt frem til det nyeste inden for brugen af kunstig intelligens ved diagnostik af maligne lungesygdomme samt de nyeste retningslinjer inden for interstitielle lungesygdomme.
Skriv en kommentar
Odense har fået nyt forskningscenter for gigtpatienter med lungesygdom PURE hedder et nyt såkaldt frontlinjecenter i Odense, som har til formål at undersøge, hvordan opsporing, forløb og behandling af patienter med både gigt- og lungesygdomme kan forbedres.
Skriv en kommentar