En stor portion af landets hospitaler har kastet sig over ideen at åbne sygeplejebemandede klinikker for patienter med hjerterytmeforstyrrelser. På klinikkerne skal sygeplejersker undervise og vejlede patienter med atrieflimren, som har behov for løbende kontrol, og som skal lære at tage de forskellige typer medicin korrekt. I Silkeborg, Odense og Viborg er landets første tre hjerteflimmerklinikker åbnet, og ifølge Hjerteforeningens blad Hjertenyt er der også klinikker på vej på hospitalerne i Haderslev, Svendborg, Bispebjerg, Holbæk, Aalborg og Hjørring. Inspirationen kommer...

Blodtrykket kan mediteres ned The American Heart Association har blåstemplet transcendental meditation som middel til at sænke blodtrykket.
Skriv en kommentar
Iskold ballon i venstre forkammer Gentofte Hospital er begyndt at behandle atrieflimren med en såkaldt Cryo-ballon. I stedet for at overbrænde de celler i hjertet, som giver anledning til rytmeforstyrrelserne, kan ballonen fryse dem i stykker.
Skriv en kommentar
Roskildekardiolog: Sundhedstyrelsens beslutning er usaglig Sundhedsstyrelsens afvisning af at tillade Roskilde Sygehus at behandle patienter med akutte blodpropper er i strid med lægevidenskabelig evidens. Det mener den ansvarlige overlæge Steen Carstensen. Sundhedsstyrelsen afviser kritikken.
Skriv en kommentarPatienter med atrieflimren tilbydes fuld narkose i Gentofte Gentofte Hospital tilbyder som det eneste hospital i Danmark fuld narkose til alle i ablationsbehandling for atrieflimren.
Skriv en kommentar
En prop i kroppens farligste vedhæng Auriklet i venstre hjerteforkammer er storleverandør af hjerneblodpropper hos de patienter med atrieflimren, som ikke kan tåle blodfortyndende medicin.
Skriv en kommentar
Overlæge på ESC: Det her var de mest interessante topstudier på årets kongres Overlæge og lektor Jacob Thomsen Lønborg var især begejstret for især to at de studier, som blev præsenteret på ESC. De kan begge være behandlingsændrende for hjertepatienter, siger han.
1 kommentar
Højdepunkter: Danske topresultater på ESC kan føre til behandlingsændringer Danske forskere præsenterede på den årlige kongres for European Society of Cardiology flere forskningsresultater blandt late breaking abstracts og hot line. Her er fem af de mest interessante, hvoraf flere potentielt kan føre til behandlingsændringer.
Skriv en kommentar
Kardiolog ærgrer sig over, at Medicinrådet dumper lovende ny hjertemedicin I foråret afviste Medicinrådet at anbefale hjertemedicinen mavacamten til patienter med obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. Det ærgrer overlæge Morten Steen Kvistholm Jensen, AUH, fordi der ikke findes andre medicinske behandlinger til patienter med symptomer trods betablokker og calciumkanalblokkere.
1 kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Patienterstatningen tilkender 33 mio. kr. til patienter efter amputationssag Amputationssagen i Region Midtjylland har to år efter udløst en erstatning på 33 mio. kr. Erstatningen dækker over 110 behandlede sager. Patienterstatningen ser amputationssagen som en af de alvorligste nogensinde.
Skriv en kommentar
Dansk studie tyder på godt nyt til personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt Yngre personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt kan også have gavn af at få indopereret en profylaktisk ICD, viser dansk forskning. Kronisk nyresygdom skal ikke være det afgørende for, om man skal have indopereret en ICD eller ej, siger forsker.
Skriv en kommentar