Hillerød Sygehus får traumecenter

Der etableres nu et traumecenter i Frederiksborg Amt. Traumecentret, hvor borgere med meget svære skader – typisk trafikofre ? skal behandles, placeres på Hillerød Sygehus, oplyser Frederiksborg Amt.

Traumecentret vil døgnet rundt være bemandet med den ekspertise, der kan sikre optimal undersøgelse og behandling af disse multitraumepatienter i tæt samarbejde med TraumeCentret på Rigshospitalet. I fremtiden skal alle svært tilskadekomne køres direkte fra skadestedet til Traumecentret på Hillerød Sygehus.

»De sværest tilskadekomne har skader af et sådant omfang, at flere organsystemer er påvirket eller truet. Derfor kræver de en særligt tilrettelagt behandling for størst mulig overlevelse og færrest mulige mén,« siger lægechef Claus Falck Larsen i en pressemeddelelse.

Både Hillerød, Helsingør og Frederikssund sygehuse skal fortsat have såvel døgnåbne skadestuer og modtagelse af akutte patienter hele døgnet. Det vil sige, alle tre sygehuse fortsat har uændrede akutte funktioner.

Det skønnes, at der på årsbasis er 250-300 multitraumepatienter i Frederiksborg Amt. I dag behandles halvdelen af disse på Hillerød Sygehus og den anden halvdel på Helsingør og Frederikssund sygehuse. Det antal patienter, som forventes bragt til det kommende traumecenter i amtet, forventes dog at være op til 500. Det skyldes, at patienter med læsioner, som er vanskelige at vurdere på skadestedet, vil blive kørt til et traumecenter for alle eventualiteters skyld.

Nicolai Döllner

Skriv kommentar