Det er ikke rimeligt, at gigtpatienter i øst har større chance for at blive behandlet med biologisk medicin end gigtpatienter i vest. Det er Gigtforeningens reaktion på den seneste årsrapport fra Dansk Reumatologisk Database (DANBIO), som viser, at der stadig er store regionale forskelle i gigtbehandlingen. »Gigtforeningen har en målsætning om, at patienter med samme behandlingsbehov skal have samme adgang til behandling. Men i dag er det – et stykke hen ad vejen – postnummeret, der afgør behandlingen. Det er åbenlyst...
Til kamp mod slidgigt: Træning før operation Mange patienter der blev undersøgt af en fysioterapeut i stedet for en ortopædkirurg, valgte at starte med et træningsforløb. Det viser et nyt forskningsprojekt fra Næstved Sygehus, skriver Gigtforeningen.
Skriv en kommentarGigtforeningen støtter forskningen i autoimmune gigtsygdomme med knap to millioner kroner Bevilling fra Gigtforeningen skal støtte forskningsprojekter, der undersøger bedre behandlingsmuligheder for patienter med henholdsvis myositis og psoriasisgigt.
Skriv en kommentar
Gigtforeningen: KL sparker en åben dør ind KL vil give en garanti på en uge for start genoptræning, og det er fint, men burde være kommet noget tidligere, mener Gigtforeningen.
Skriv en kommentar
Udgifterne til hospitalsmedicin steg i 2023 Udgifterne til hospitalsmedicin steg med 1,5 pct. i 2023, hvor særligt lægemidler til behandling af kræft og gigt påvirkede stigningen. Det viser tal af Amgros’ markedsovervågning.
Skriv en kommentarMedicinrådet kommer med nye anbefalinger til livmoderhalskræft og gigt Der er kommet nye anbefalinger fra Medicinrådet på sygdomsområder som livmoderhalskræft og gigt. Rådet er desuden kommet med en ny lægemiddelrekommandation for migræne.
Skriv en kommentar
Forskningschef: EMA-granskning risikerer at ødelægge dansk gigt-behandling Den erfarne reumatolog Lars Erik Kristensen frygter, at EMA på baggrund af internationale opfølgningsstudier, der ikke afspejler dansk klinisk praksis, indskrænker brugen af JAK-hæmmere hos en udsat patientgruppe.
1 kommentar
Gigtdirektør til læger: »Hvis patienterne ikke føler sig grebet af en sundhedsprofessionel, finder de en anden, og det er ofte på de sociale medier« Mange personer med inflammatorisk gigtsygdom slås lige nu med angst og depression, fordi deres verden er lagt ned af COVID-19, viser ny undersøgelse. Gigtforeningens adm. direktør opfordrer læger til at vise deres gigtpatienter, at de står til rådighed til at svare på spørgsmål.
Skriv en kommentar
Ny professor vil have fokus på ultralydsscanning Lene Terslev er ny professor på Rigshospitalet. Her vil hun have fokus på, ultralydsscanning som klinisk værktøj til at diagnosticere og behandle patienter med gigt.
Skriv en kommentar
Samme gigtsygdom kan kræve forskellig behandling Ny forskning viser, at to patienter med samme gigtsygdom kan have brug for forskellig medicin. Opdagelsen er et skridt på vejen mod skræddersyet behandling.
Skriv en kommentarGigtforeningen sætter ansigter på mennesker med gigtsygdomme Kampagne fra Gigtforeningen sætter ansigter og navne på nogle af de mange mennesker, der lever med gigtsygdommes usynlige konsekvenser
Skriv en kommentar
Forskningsprojekt skal give patienter med kronisk gigt et bedre liv Mål med forskningsprojekt på Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Rigshospitalet er at ruste gigtpatienter bedre til et liv med kronisk sygdom.
Skriv en kommentar