Kroniske smerter, ekstrem træthed og fysiske begrænsninger er nogle af konsekvenserne for mange af de danskere, der lever med en gigtsygdom. I en ny kampagne fra Gigtforeningen sætter foreningen i en film ansigter på 16 børn, unge, voksne og ældre, der lever med gigt. »De færreste er klar over, hvor meget en gigtsygdom kan gribe ind i tilværelsen. Med filmen ønsker vi at række ud mod de mere end 700.000 mennesker i Danmark, som lever med gigt, og at gøre...

Forskningsprojekt skal give patienter med kronisk gigt et bedre liv Mål med forskningsprojekt på Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Rigshospitalet er at ruste gigtpatienter bedre til et liv med kronisk sygdom.
Skriv en kommentar
Gigtdirektør til læger: »Hvis patienterne ikke føler sig grebet af en sundhedsprofessionel, finder de en anden, og det er ofte på de sociale medier« Mange personer med inflammatorisk gigtsygdom slås lige nu med angst og depression, fordi deres verden er lagt ned af COVID-19, viser ny undersøgelse. Gigtforeningens adm. direktør opfordrer læger til at vise deres gigtpatienter, at de står til rådighed til at svare på spørgsmål.
Skriv en kommentar
Samme gigtsygdom kan kræve forskellig behandling Ny forskning viser, at to patienter med samme gigtsygdom kan have brug for forskellig medicin. Opdagelsen er et skridt på vejen mod skræddersyet behandling.
Skriv en kommentar82-årig død efter overdosis af gigtmedicin Styrelsen for Patientsikkerhed sætter sygeplejerske fra Brønderslev Kommune under skærpet tilsyn på grund af fejldosering af gigtmidlet methotrexat.
Skriv en kommentarSkærpet advarsel skal forhindre overdosering med farligt gigtmiddel Lægemiddelstyrelsen vil kræve tydeligere mærkning af gigtmedicinen methotrexat efter flere dødsfald på plejehjem som følge af fejldosering.
Skriv en kommentar
Depotformuleret smertemiddel forbliver på markedet i Danmark Lægemiddelstyrelsen trækker ikke depotformuleret paracetamol tilbage fra det danske marked. Dansk behandlingsvejledning ved overdosering af paracetamol, som er baseret på at behandle alene ved mistanke om forgiftning, er en væsentlig del af forklaringen.
Skriv en kommentarEMA undersøger årsager til fejldosering af gigtmiddel Stadig flere indrapporterede tilfælde af overdosering med methotrexat får nu det europæiske lægemiddelagentur EMA til at iværksætte en undersøgelse, som skal klarlægge metoder til at forebygge de alvorlige og ofte fatale tilfælde af fejldosering.
Skriv en kommentar
Fejldosering af gigtmiddel koster menneskeliv Alvorlige og fatale forgiftninger med lægemidlet methotrexat har i årtier været et tilbagevendende problem. Reumatolog vurderer, at forvekslinger mellem daglige og ugentlige doseringer er skyld i seks dødsfald om året i Danmark.
Skriv en kommentar
Mere sundhedspersonale skal involveres i at opdage rygsøjlegigt tidligt Rygsøjlegigt bliver ofte diagnosticeret meget sent, og det har betydning for behandlingsmulighederne og prognosen. Forskere vil nu gøre noget ved problemet og samtidig undersøge, om tidlig intervention har betydning for, hvordan det går disse patienter i fremtiden.
Skriv en kommentar
Yngre læger i Nordjylland ønsker fleksibilitet i uddannelsesforløb – regionen er lydhør, men har flere hensyn at tage Sundhedsstyrelsen har overtrumfet et ‘nej’ fra Region Nordjylland og finder, at hensynet til det lægedækningstruede område vejer tungest, hvorfor en ung læge får lov til at flytte uddannelsessted til Thisted fra Aalborg. De yngre læger håber på mere fleksibilitet fra regionen, men uddannelseschef mener, at fleksibilitet også har konsekvenser. Hun er dog lydhør inden for de overordnede rammer og muligheder.
Skriv en kommentar
Thomas Berthou fandt balancen på Færøerne Kort transporttid, afslappet kultur og en fantastisk hjælpsomhed var, hvad familien Berthou mødte, da de flyttede til Klaksvik på Færøerne. »Vi flytter ikke tilbage til Danmark,« siger Thomas Berthou, speciallæge i almen medicin.
3 kommentarer