Forskere i USA har gennem en genmodifieringsteknik, CRISPR-Cas9, fået fremavlet myg, som er resistente mod malariaparasitter, viser undersøgelse i PNAS. Tanken er, at de genmanipulerede myg skal slippes ud og parre sig med vilde myg for at skabe en stamme, som ikke spreder den farlige sygdom. Strategien kan ikke stå alene, men spille en vigtig rolle i kampen mod malaria – i kombination med behandling og forebyggende medicin, framtidige vacciner, myggenet og sprøjtning af klækningsområder.
Ny teknik kan forudsige komapatienters opvågning Et kig på sukkeromsætningen i hjernen kan afsløre, om en patient i koma vil vågne eller ej. Det viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentar
Danske forskere afslører julestemning i hjernen Synet af vanillekranse og guirlander i gågaden får bestemte områder af hjernen til at reagere hos mennesker, der plejer at holde jul. Det viser dansk forskning.
Skriv en kommentarOperation tidligt på ugen giver det bedste resultat Kirurger er mest friske mandag og tirsdag, tyder ny undersøgelse på.
Skriv en kommentarNyt Center for psykiatrisk sygepleje- og sundhedsforskning Danmark får nu sit første center for psykiatrisk sygepleje- og sundhedsforskning. Centeret er forankret i Psykiatrien i Region Syddanmark, og målet er at udvikle og styrke behandlingen af borgere med psykiske lidelser.
Skriv en kommentarRegion Syddanmark opruster sundhedsforskning For første gang øremærker Region Syddanmark penge til excellent forskning. To centre er blevet udnævnt til centre for excellent forskning og får 15 mio. kr. over fem år.
Skriv en kommentarOmskårne drenge har dobbelt risiko for infantil autisme Ny dansk forskning viser, at omskårne drenge har betydelig større risiko for at udvikle autisme end ikke omskårne drenge.
Skriv en kommentar
Region Midtjylland hårdt ramt af it-nedbrud Et større it-nedbrud har torsdag lammet flere store hospitaler i Region Midtjylland. Der er problemer med telefoner, elektroniske patientjournaler og andre systemer.
Skriv en kommentar
Landsdækkende opioid-netværk bremset National enhed for Særlig Kriminalitet gennemførte onsdag en aktion mod et stort narkotikanetværk, hvor syv personer blev anholdt.
Skriv en kommentar
Juridiske eksperter om lægeligt kørselsforbud: Vi risikerer, at folk ikke går til lægen Eftersom vi ikke ved, om det vil føre til færre overtrædelser af det lægelige kørselsforbud eller ej, hvis politiet automatisk får det at vide, bør vi respektere fortroligheden mellem læge og patient. Det mener sundhedsjurist Kent Kristensen og professor i strafferet Nicolaj Sivan Holst, der begge vurderer, at det vil kunne afholde folk fra at gå til lægen, hvis politiet automatisk får besked.
1 kommentar
Vigtig lektie fra COVID-19: »Vi skal lytte mere til folk, der siger, at de har senfølger efter virussmitte« Det var den første variant af COVID-19, der stod bag langt de fleste tilfælde af senfølger i Danmark. Selvom der ikke længere er det store fokus på senfølger til COVID-19, er der stadig patienter, som ikke er sluppet af med dem endnu. Derfor er en af læringerne, at der generelt bør være større fokus på, at nogle mennesker udvikler senfølger efter virusinfektioner, siger forskningsleder og professor Lars Arendt-Nielsen fra Aalborg Universitetshospital.
1 kommentar
Overlæge: Vi skal være mere ambitiøse på vores migrænepatienters vegne International Headache Society er kommet med en udtalelse om en ny måde at anskue behandlingseffekt hos patienter med migræne rettet både mod klinikere og beslutningstagere. Med udviklingen af nye og effektive præventive behandlinger kan vi godt tillade os at være mere ambitiøse på vores patienters vegne, siger professor og overlæge, Messoud Ashina.
Skriv en kommentar