Innovationsfonden har netop bevilget 4,3 mio. kr. til forskning i forskellige aspekter af videokonsultationer i almen praksis. Det er den første større satsning på corona-relateret forskning i den primære sundhedssektor, og i spidsen for projektet står professor Per Kallestrup og projektkoordinator Ulrik Bak Kirk. »Den nye bevilling giver et løft til hele det almenmedicinske område. Vi får blandt andet mulighed for at undersøge, hvordan de videokonsultationer, som allerede er indført i almen praksis på grund af COVID-19, påvirker relationen mellem...
Kontekst har enorm betydning for lægers beslutninger Meget mere end symptomer og medicinsk viden har kontekst indflydelse på, hvordan læger vælger at behandle deres patienter, viser ny forskning.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger danskernes medicinforbrug gennem 24 år En enorm kortlægning af medicinforbruget i Danmark kan give interessante indsigter i, hvordan danskerne bliver behandlet med medicin, og om vi kan gøre det bedre.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger har meget individuelle måder at håndtere patienter med symptomer på nedre luftvejsinfektioner Nyt dansk studie belyser, hvilke tanker og overvejelser de praktiserende læger gør sig, når de håndterer patienter med en mulig nedre luftvejsinfektion. Der er ret store forskelle mellem lægerne i deres tilgang til patienterne, siger forsker.
Skriv en kommentar
Ny målsætning: Nul hoftebrud i Nord Efter at det er lykkedes Region Nordjylland at nedbringe antallet af operationer for hoftebrud væsentligt, er målet nu også så vidt muligt at få has på de sidste. Det er til gengæld også det sværeste.
Skriv en kommentar
Brug for bedre uddannelse i ultralyd I dag kan praktiserende læger på korte kurser tilegne sig basale scanningskompetencer, men de kan muligvis blive endnu bedre til at bruge ultralyd, hvis kurserne får mere fokus på øvelse og træning af kompetencer over tid, viser ny dansk forskning.
1 kommentar
Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Ny masteruddannelse skal styrke udbredelsen af personlig medicin Fem danske universiteter er gået sammen om en ny masteruddannelse i personlig medicin. Det kræver mere uddannelse at understøtte paradigmeskiftet mod mere personaliseret behandling, siger studieleder.
Skriv en kommentar
Kritikere: Antistoftest af hospitalspersonale var et forskningsprojekt, ikke en screening Traf den regionale videnskabsetiske komités sekretariat en forhastet beslutning, da komitéen godkendte, at antistoftestning for COVID-19 blandt Region Hovedstadens hospitalspersonale ikke skulle anmeldes som et forskningsprojekt? Det mener to medlemmer af regionens videnskabsetiske komitéer, der kritiserer sekretariatets håndtering af sagen og den måde, som den store personaleundersøgelse er gennemført på.
Skriv en kommentar