Forskere afslører kræft, flere år før sygdommen viser sig

Forskere afslører kræft, flere år før sygdommen viser sig En videnskabelig teknik, som almindeligvis anvendes til at måle fødevarer, kan med 80 pct. sikkerhed forudsige brystkræft, to til fem år før sygdommen viser sig. Teknikken kan potentielt øge chancerne for effektiv behandling markant.

Det er umiddelbart svært at få øje på ligheden mellem forebyggelse af brystkræft og fødevareteknologi. Men hvor sært det end kan lyde, hænger de to ting faktisk tæt sammen. To forskere fra henholdsvis Institut for Fødevarer og Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet har med måleudstyr fra fødevareforskningen udviklet en teknik til tidlig diagnosticering af brystkræft. Teknikken rummer store potentialer, da den har vist sig at kunne forudsige brystkræft hos kvinder, to til fem år før de udvikler...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind