På baggrund af 8.000 patienter, der er passeret gennem dørene på Aalborg Universitetshospitals osteoporosoklinik over en årrække, konkluderer en gruppe forskere, at alt for få ældre bliver henvist til en scanning for knogleskørhed. Og det er et problem, for det er faktisk de ældre – særligt dem over 80 – der har den allerstørste risiko for knogleskørhed. »Der har været rigtig stort fokus på, at kvinder omkring overgangsalderen skulle blive skannet for knogleskørhed. Det er fint, men det er jo...

Sjællands Universitetshospital i Køge har fået geriatrisk afsnit Med ansættelsen af fire geriatere på et nyoprettet afsnit får behandlingen af geriatriske patienter 1. marts et løft på Sjællands Universitetshospital, Køge. Det nye afsnit bliver en del af Medicinsk Afdeling.
Skriv en kommentar
Ny analyse af geriatrien: Hospitaler i Region Midtjylland klarer sig bedst og dårligst Dagens Medicin har kortlagt, hvordan landets hospitaler klarer sig inden for den geriatriske behandling. Analysen viser, at der er store regionale forskelle på, hvordan de bedste og dårligste hospitaler klarer sig.
1 kommentar
Ældre kræftpatienter medicineres ofte forkert En større forskningssatsning i Danmark skal råde bod på, at skrøbelige ældre patienters kræftbehandling i dag foregår i videnskabeligt blinde.
Skriv en kommentar
Første praktiserende speciallæge i geriatri kan ikke få ydernummer 7. marts åbnede Hanne Kirkby den første speciallægeklinik for geriatri i Danmark. Det geriatriske speciale er ikke lagt ud i praksis, og klinikken er derfor drevet privat uden tilskud fra det offentlige.
Skriv en kommentar
Kamp om det geriatriske speciale Speciallæger i geriatri kan ikke få tildelt et ydernummer og derfor ikke modtage tilskud fra det offentlige.
Skriv en kommentar
Hospitalslæger på hjemmebesøg Geriatrisk team på geriatrisk afdeling på Aarhus Universitetshospital tager ud til patientens hjem dagen efter udskrivelse fra afdelingen.
Skriv en kommentarLavere dødelighed og færre undgåelige genindlæggelser Når opfølgende hjemmebesøg gennemføres allerede inden for det første døgn efter udskrivelsen fra et akut medicinsk visitationsafsnit, giver det bonus i form af færre unødvendige genindlæggelser, lavere dødelighed og kortere indlæggelser.
Skriv en kommentar
Dansk system til intelligent overvågning af opererede patienter reducerer komplikationer og indlæggelsestid Det første randomiserede forsøg i verden, hvor et kunstigt intelligent alarmsystem – det danskudviklede WARD-system – er blevet testet på indlagte patienter, viser betydelig reduktion af postoperative komplikationer.
Skriv en kommentar
Plejehjem stadig udfordrede af medicinhåndtering: »Vi bliver ikke bedre af at blive tjekket i hoved og røv« Mange plejehjem har problemer med patientsikkerheden, viser en ny rapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det største problem er håndtering og opbevaring af medicin, hvor næsten 60 pct. af plejehjemmene ikke lever op til standarden. Men STPS leder efter fejl og mangler forståelse for kommunernes hverdag, mener Torben Hollmann, centerchef for sundhed og ældre i Næstved Kommune.
2 kommentarer
Ny handlingsplan for AMR: Fyldt med gode takter, men forskningen mangler Den nationale handlingsplan for antimikrobiel resistens indeholder masser af gode initiativer. Dog glimrer det manglende budget til forskning og udvikling af ny antibiotika ved sit fravær, lyder vurderingen fra Lars Østergaard, professor i infektionsmedicin.
Skriv en kommentar
Nyt Hospital Nordsjælland sprænger igen budgettet og udskyder samtidig åbningen Selvom det oprindeligt var planen, at det nye supersygehus Nyt Hospital Nordsjælland skulle åbne ved årsskiftet 2027, står det nu klart, at åbningen udskydes yderligere med et halvt år. Dertil forventes budgettet også at skride med op til 1 mia. kr.
Skriv en kommentar