Undervisning, forskning, arbejde på privathospitaler eller i det offentlige og deltagelse i råd og nævn. To ud af tre af Region Hovedstadens cheflæger, overlæger og afdelingslæger varetog i 2015 et eller flere bijob ved siden af deres hovedbeskæftigelse. I Region Midtjylland var det til sammenligning kun hver tredje læge, der i det første halvår af 2016 bijobbede. Lægerne i Region Sjælland placerer sig midt imellem med en bijobprocent på knap 43. Omfanget af bibeskæftigelse blandt læger er en del af...

Her er de største forskningsnyheder fra 2016 Videnskabsjournalist Carl-Magnus Hake fra Dagens Medicin i Sverige kommer her med sit bud på de ti største forskningsnyheder i 2016.
1 kommentar
Lægemiddelstyrelsen: Medicinsk cannabis marginalt bedre end placebo I januar 2018 starter en fireårig forsøgsordning, hvor udvalgte patientgrupper kan få lægeordineret medicinsk cannabis.
1 kommentar
Styrelsen underkender udtalelser fra tre sagkyndige i klagesag Tre speciallæger fandt ingen grund til at kritisere hændelsesforløbet ved et meningitisdødsfald. Men i sin endelige afgørelse nåede Styrelsen for Patientsikkerhed frem til den modsatte konklusion. »Jeg har været meget rystet og forarget,« siger en af de tre sagkyndige, Jane Gregersen.
28 kommentarer
Læger kommer på færre kongresser Industriens finansiering af efteruddannelse giver lægerne problemer med habiliteten. Regionerne vil finde en løsning, men det kan betyde, at færre kommer på kongresrejser.
Skriv en kommentar
DSAM fraråder læger at ordinere cannabis Grundlaget for at indføre en forsøgsordningen med medicinsk cannabis er alt for spinkelt, mener de praktiserende lægers videnskabelige selskab, der også frygter, at ordningen vil føre til øget arbejdspres i almen.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen offentliggør ny samlet specialeplan Den reviderede specialeplan 2017, som træder i kraft 1. juni, er sendt ud til regioner og sygehuse. Placeringen af en række funktioner er dog endnu ikke på plads.
Skriv en kommentar
Fejl i Sundhedsplatform lammer kvalitetsarbejdet Sundhedsplatformen leverer stort set ikke data til 16 kliniske kvalitetsdatabaser. Det lammer hospitalernes kvalitetsarbejde, der er afhængigt af at få indleveret noget nær komplette datasæt for samtlige behandlingsenheder i landet.
6 kommentarerLæger sætter navn på medlemmer af Medicinrådet Tre erfarne fagpersoner fra specialer, som har udfordringen med dyr sygehusmedicin tæt inde på livet, skal repræsentere Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber i det kommende Medicinråd.
Skriv en kommentar
Store regionale forskelle i undersøgelser for cancermutationer I Danmark er læger gode til at få undersøgt kræftpatienter for forskellige mutationer, hvilket kan være med til at guide behandlingen. Der er dog store regionale forskelle på tværs af landet, og så er undersøgelser for mutationer centreret omkring få kræftsygdomme, viser ny forskning.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Yngre Læger og FAS ærgrer sig over PLO’s fravær i ny lægevagtsaftale En ny national aftale skal gøre det lettere og mere attraktivt at tage arbejde i lægevagten for læger i hele landet. Det vækker glæde hos Yngre Læger og FAS, som dog samtidig ærgrer sig over, at Praktiserende Lægers Organisation ikke er med i aftalen.
Skriv en kommentar