Foto: Pia Crone Madsen

Flere får trombolyse – færre ­indlægges på specialafsnit En stadig større andel af danske apopleksipatienter bliver indlagt så hurtigt, at de kan få blodpropopløsende behandling med trombolyse eller trombektomi. Til gengæld bliver færre indlagt på apopleksiafsnit på hospitalerne, hvilket bekymrer styregruppe bag kvalitetsdatabase.

Hurtig reaktion på symptomer på apopleksi har stor betydning for behandlingsmuligheder og for den pågældendes prognose. Det budskab er tilsyneladende slået igennem både i befolkningen, i det præhospitale beredskab og i sundhedsvæsenet generelt, antyder den seneste årsrapport for 2018 fra Dansk Apopleksiregister. Andelen af patienter med akut apopleksi, der bliver indlagt inden for 3 eller 4,5 timer efter symptomdebut, fortsætter den konstante stigning, der har været siden 2015. Næsten halvdelen af alle patienter med akut apopleksi, 49 pct., indlægges nu...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind