Novo Nordisk har løftet sløret for resultaterne af et klinisk forsøg med deres eksperimentelle fedmemiddel AM833. Det skriver PharmaTimes. 706 personer deltog i fase 2-forsøget, hvor personer i behandling med AM833 tabte sig gennemsnitligt 10,8 pct. af deres kropsvægt på 26 uger mod blot 3 pct. for personer i behandling med placebo. Et fase 1-forsøg med AM833 i kombination med semaglutid har vist endnu mere lovende resultater, for her tabte forsøgspersonerne sig gennemsnitligt 17,1 pct. af deres kropsvægt i løbet...

Kunstige sødestoffer under graviditeten øger barnets risiko for overvægt Dansk studie viser, at når mor indtager kunstige sødestoffer under graviditeten, har hendes børn langvarig forhøjet risiko for at udvikle overvægt. Det er en relevant problematik, da det praktisk talt er umuligt at undgå kunstige sødemidler, fordi de findes overalt, siger forsker.
1 kommentar
Kontinuerlige glukosemålere giver markant bedre blodsukkerkontrol og færre komplikationer hos indlagte med type 2-diabetes Hvis sundhedspersonale får hjælp fra kontinuerlige glukosemålere til at overvåge blodsukkeret hos indlagte patienter med type 2-diabetes, leder det ikke bare til bedre blodsukkerkontrol med færre udsving, men også til færre komplikationer i forbindelse med indlæggelsen.
Skriv en kommentar
Forskellige SGLT2-hæmmere beskytter lige godt mod nyre- og hjertekarsygdom Dansk forskning finder, at når det kommer til hjertekar- og nyreendepunkter, beskytter empagliflozin og dapagliflozin lige godt. Det er meget betryggende at vide, at det tilsyneladende ikke betyder noget, om man giver patienterne det ene eller andet lægemiddel, siger forsker.
Skriv en kommentar
Forskere: Stort fokus på mad og vægt kan give unge med type 1-diabetes spiseforstyrrelser Mange unge med type 1-diabetes slås med forstyrret spisning, viser nyt dansk studie. Med et spørgeskema kan vi bedre finde de unge, der er i risiko for at udvikle spiseforstyrrelser, siger forsker.
Skriv en kommentar
Både læger og diabetespatienter glade for forskelsbehandling Forskelsbehandling af diabetespatienter giver lægerne mere overskud og en bedre behandling, vurderer ledende overlæge Allan Kofoed-Envoldsen fra Nykøbing Falster Sygehus. Samtidig møder det opbakning fra patienterne i Region Sjælland, viser en evaluering fra Vive.
1 kommentar
Diabeteskurven er knækket i Tingbjerg I ti år er der blevet arbejdet for at fremme sundheden og forebygge type 2-diabetes i bydelen Tingbjerg. Nu er diabeteskurven knækket.
Skriv en kommentar
Hans far frarådede ham at læse medicin: I dag er Peter Rossing en af verdens førende diabeteslæger og ny forskningschef på Steno-centret i København PORTRÆT: Peter Rossing troede som ung, at han skulle være kemiingeniør, men da han først stiftede bekendtskab med diabetes og diabetiske nyresygdomme, var hans karriereskæbne beseglet. Første februar tiltrådte den nu internationalt anerkendte overlæge og forsker en ny chefstilling på Steno Diabetes Center Copenhagen.
Skriv en kommentar
Lav fødselsvægt øger risikoen for udvikling af kronisk nyresygdom: bør inkluderes i lægejournaler Mere og mere data peger på, at lav fødselsvægt er en risikofaktor for udvikling af en lang række sygdomme senere i livet. Nu viser et nyt dansk studie, at det også gælder i forhold til risikoen for udvikling af kronisk nyresygdom hos patienter med type 2-diabetes. Fostermiljøet har så stor betydning for ikke bare risikoen for udvikling af sygdom, men også for alvorsgraden af sygdom, at det bør inkluderes i lægejournaler som en indikator, siger professor Allan Vaag.
Skriv en kommentar
Forskere: Kronisk nyresygdom bør have samme opmærksomhed som type 2-diabetes Mens langt de fleste patienter med type 2-diabetes i dag får den optimale behandling i almen praksis, så halter behandlingen af patienter med kronisk nyresygdom gevaldigt. Det viser et nyt studie om behandlingen af patienter med kronisk nyresygdom i almen praksis.
1 kommentar
Fækal transplantation kan være svaret på diabetisk gastroenteropati Forskere jubler, efter de i et nyt studie har set lovende takter med fækal transplantation til patienter med diabetisk gastroenteropati. Det er første gang i 20 år, at vi ser et potentiale i en ny form for behandling til denne patientgruppe, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Finerenon beskytter mod kronisk nyresygdom uafhængigt af vanddrivende medicin: Påmindelse om at vi bruger det for lidt i forhold til guidelines Nyt studie peger på, at finerenon beskytter nyrerne og hjertekarsystemet hos personer med type 2-diabetes, uanset om de er i behandling med vanddrivende medicin eller ej. Det er en påmindelse om, at vi bruger finerenon for lidt i forhold til guidelines, siger overlæge og forskningchef Peter Rossing.
Skriv en kommentar