Dansk Selskab for Allergologi og Dansk Lungemedicinsk Selskab er i deres høringssvar stærkt kritiske over for Medicintilskudsnævnets forslag til Revurdering af tilskudsstatus for lægemidler mod astma og KOL i ATC-gruppe R03, der lægger op til, at det fremover kun er de billigste inhalationsspray og inhalationspulvere i hver lægemiddelgruppe, som bevarer generelt tilskud. »Helt grundlæggende nærer vi en dyb bekymring for, at den foreslåede omlægning er så drastisk, uden en bedre viden om, hvad en sådan ændring vil betyde. Nylige erfaringer...

Mastceller spiller vigtig rolle ved astma – uanset undertype Ny dansk forskning viser, at uanset hvilken undertype af astma man har, spiller mastceller en rolle i sygdommens udtryk. Opdagelsen er interessant i en æra med udvikling af nye former for medicin til personer med astma, siger forsker.
Skriv en kommentar
Lovende resultater af ny behandling for mastocytose Fase 2 resultater peger på, at tyrosinkinasehæmmeren avapritinib kan være effektivt til at hjælpe patienter med den sjældne, men alvorlige sygdom mastocytose.
Skriv en kommentar
Populært græsprotein er mindre allergent end soya og græspollen Forarbejdningsmåde og høsttidspunkt kan have betydning for risikoen for allergiske reaktioner ved at indtage græsprotein, der er populært som klimavenligt alternativ til animalsk protein, viser dansk undersøgelse præsenteret på EAACI.
Skriv en kommentar
Fysioterapi giver astmapatienter kontrol over åndedrættet Forkert vejrtrækning er en af de hyppigste årsager til, at astmapatienter kæmper en svær kamp med at få kontrol over deres sygdom. Fysioterapi kan reducere åndedrætsproblemerne markant, og det kan betyde, at færre patienter har brug for behandling med dyre biologiske lægemidler.
Skriv en kommentar
Ny vaccinationsteknik skal skåne allergikere for mange stik Forskere fra Aarhus Universitetshospital tester effekten af at injicere allergivacciner direkte i lymfeknuderne i stedet for i underhuden. Håbet er, at det kan reducere antallet af indsprøjtninger markant.
Skriv en kommentarNy retningslinje skal lægge anafylaksi-behandling lige til højrebenet En ny tværfaglig retningslinje skal ruste sundhedspersonale til at behandle patienter med svære anafylaktiske reaktioner hurtigt og korrekt. Med et simpelt og operationelt design skal retningslinjen forebygge de tilfælde af over- eller underbehandling, som finder sted i dag
Skriv en kommentar
Ny skræddersyet behandling har potentiale til at helbrede svær astma På Lungemedicinsk Forskningsenhed på Bispebjerg Hospital afprøver en gruppe forskere et eksperimentelt lægemiddel til behandling af svær astma. Midlet er designet til at blokere immunforsvaret så tidligt, at patienterne undgår at få en astmatisk reaktion, hvilket gør det til det første astmamiddel med en potentielt helbredende effekt.
Skriv en kommentarBiologisk behandling af svær astma giver forbedret lungefunktion Nye data for et fase 3b-studie af det biologiske lægemiddel Nucala peger på signifikant effekt på lungefunktion og livskvalitet.
Skriv en kommentarBiologisk behandling kan halvere risiko for hospitalsindlæggelse blandt patienter med svær astma Meta-analyse peger på betydelig gevinst ved brug af Nucala (mepolizumab) til subgruppe af patienter med svær astma.
2 kommentarerForeninger: Lægemiddelstyrelsen bør afvente nye guidelines for KOL- og astma-behandling For at undgå unødvendige medicinskift og forvirring hos patienterne opfordrer Apotekerforeningen og Astma-Allergi Danmark til, at Lægemiddelstyrelsen udskyder ændringer i medicintilskud for KOL- og astma-behandling, til de nye nationale og internationale guidelines ligger klar.
Skriv en kommentar