Endotrophin er en god biomarkør for komplikationer til type 2-diabetes
Nina Hahn Tougaard, ph.d. og forsker, har fremlagt interessant viden om signalmolekylet endotrophin.

Endotrophin er en god biomarkør for komplikationer til type 2-diabetes Dansk studie peger på, at et højt niveau af signalmolekylet endotrophin i blodet er associeret med øget risiko for både mikro- og makrovaskulære komplikationer til type 2-diabetes. Måling af endotrophin kan derfor på sigt måske hjælpe til at finde de personer med diabetes, der vil have størst gavn af de nyeste lægemidler på markedet, siger forsker.

Konklusionen er, at endotrophin målt i blodet er en rigtig god og tidlig biomarkør for risiko for at udvikle mikro- og makrovaskulære komplikationer til type 2-diabetes Ninna Hahn Tougaard, ph.d. og forsker, Rigshospitalet Forskere ser ud til at have fundet en god biomarkør for risikoen for mikro- og makrovaskulære komplikationer til type 2-diabetes. Endotrophin, som biomarkøren hedder, er et signalmolekyle, som fraspaltes under dannelsen af kollagen type VI, og som har både proinflammatorisk- og profibrotisk effekt. Netop fibrosedannelsen er et...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind