I torsdags publicerede det europæiske lægemiddelagentur (EMA) godt 100 dokumenter med omkring 260.000 siders information om to nye EMA-godkendte lægemidler: kræftlægemidlet Kyprolis (carfilzomib) og Zurampic (lesinurad) mod urinsyregigt. Dokumenterne er første eksempel i verden på, at en lægemiddelmyndighed offentliggør alle kliniske data, som ligger til grund for godkendelsen af et lægemiddel. I forsøget på at sikre maksimal åbenhed, vil EMA fremover offentliggøre alle data fra de kliniske studier (clinical study reports – CSR’s), som er meget mere detaljerede end de...

Styrelse modtager 60 ansøgninger om dispensation for lov om pligtlagre af kritisk medicin Der er indtil videre 13 virksomheder, som har ansøgt om at få dispensation for hele eller dele af et nyt lagerkrav for ‘kritisk medicin’, oplyser Lægemiddelstyrelsen. Lægemiddelindustriforeningen er spændt på udfaldet af ansøgningerne.
Skriv en kommentar
Medicinalproducenter skal snart være med til at betale for at rense spildevand En ny aftale mellem EU-Parlamentet og EU-Rådet skal give renere vand i EU. Aftalen medfører, at medicinalproducenter skal være med til at betale for oprensningen. Lif bakker op om et producentansvar, men er skeptisk overfor, at det kun er to industrier, som skal være med til at betale.
Skriv en kommentar
Analyse: Der er stigning i kliniske forsøg i Danmark Der er sket en stigning i antallet af igangværende kliniske forsøg i Danmark. Det viser en ny analyse, som Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og Dansk Biotek står bag. I 2022 var der registreret 410 igangværende kliniske forsøg i Danmark.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Forskningschef: EMA-granskning risikerer at ødelægge dansk gigt-behandling Den erfarne reumatolog Lars Erik Kristensen frygter, at EMA på baggrund af internationale opfølgningsstudier, der ikke afspejler dansk klinisk praksis, indskrænker brugen af JAK-hæmmere hos en udsat patientgruppe.
1 kommentar
Danske forskere i front: Store ændringer for kliniske forsøg i EU træder i kraft Industri og offentlige forskere kan nu ansøge om godkendelse til deres kliniske forsøg gennem EU's nye portal, der skal forenkle processen markant. Både Lif og de videnskabsetiske medicinske komiteer opfordrer til, at firmaerne gør brug af de nye processer.
Skriv en kommentar
Lif: Behov for justeringer i lovforslag om kliniske forsøg Til januar træder et nyt system til godkendelse af medicinske forsøg i kraft i EU. Inden da skal flere dele i det danske lovforslag på området justeres, mener Lægemiddelindustriforeningen.
Skriv en kommentarEfter hård kritik: Formand for Medicintilskudsnævnet tager til genmæle Palle Mark Christensen, formand for Medicintilskudsnævnet, fejer Lægemiddelindustriforeningens kritik af bordet. Han fastslår, at nævnet læner sig op ad de faglige vejledninger og afviser dermed også, at nævnet blot tænker i kroner og øre.
Skriv en kommentar
Lif-direktør vil have Medicintilskudsnævnet moderniseret Lægemiddelindustriforeningens direktør, Ida Sofie Jensen, vil have Lægemiddelstyrelsens nye direktør Lars Bo Nielsen til at kigge på Medicintilskudsnævnet som noget af det første. Hun mener, at det skal moderniseres og dets faglighed udvides.
Skriv en kommentar
Stor EU-ændring i ansøgninger til kliniske forsøg på vej: Mange ved slet ikke, at det sker EU's forordning for kliniske lægemiddelforsøg vender op og ned på, hvordan firmaer og offentlige forskere skal ansøge om at udføre deres forsøg. Men langtfra alle er klar over, at ændringen er på vej. Lif frygter for tekniske og administrative udfordringer, når forordningen træder i kraft i begyndelsen af næste år.
Skriv en kommentar
Brostrøm efter EMA-udmelding: Danmark har vist rettidig omhu ved at sætte AstraZeneca-vaccinen på pause Danskere vaccineret med AstraZeneca-vaccinen skal ikke længere være bekymrede for sjældne bivirkninger, siger Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm. Styrelsen forventer at komme med en udmelding om vaccinens fremtid i Danmark i næste uge.
Skriv en kommentar