Medicintilskudsnævnets formand, praktiserende læge Palle Mark Christensen, har landet sit forsvar, efter at direktøren for Lægemiddelindustriforeningen (Lif) tidligere på sommeren kom med en spydig stikpille til Medicintilskudsnævnet. Løsningen er, at vi i samarbejde må finde veje, som gør, at man anvender lægemidlerne korrekt, og der har vi svært ved at trænge igennem Ida Sofie Jensen, direktør, Lægemiddelindustriforeningen Her slog hun over for Dagens Medicin fast, at nævnet skal moderniseres, så medlemslisten favner bredere rent fagligt, bliver mere transparent og i...

Industrien: Vi vil ikke have personhenførbare data Et nyt samarbejde mellem Lif og brancheorganisationerne Dansk Biotek og Medicoindustrien og fagforeningen Pharmadanmark skal en gang for alle gøre det klart, at industrien ikke ønsker at kunne bruge personhenførbare data.
3 kommentarer
Nye kræftmidler bliver dyrere og dyrere Introduktionsprisen på nye kræftmidler er stigende, viser den første danske undersøgelse af prissætningen, som sygehusenes indkøbscentral Amgros har foretaget. Lif er uenig i konklusionen.
Skriv en kommentar
Styrelse modtager 60 ansøgninger om dispensation for lov om pligtlagre af kritisk medicin Der er indtil videre 13 virksomheder, som har ansøgt om at få dispensation for hele eller dele af et nyt lagerkrav for ‘kritisk medicin’, oplyser Lægemiddelstyrelsen. Lægemiddelindustriforeningen er spændt på udfaldet af ansøgningerne.
Skriv en kommentar
ATMP i fokus på konference: »Vi skal have risikoen fordelt« Der er brug for alternative betalingsmodeller, mere samarbejde og politisk bevågenhed, når det kommer til avancerede medicinske terapier. Sådan lød nogle af budskaberne fra Medicinrådet, Kræftens Bekæmpelse og Lægemiddelindustriforeningen til ATMP-konference.
Skriv en kommentar
Medicintilskudsnævnet anbefaler at ændre i tilskud til populær diabetesmedicin Det generelle klausulerede tilskud til diabetesmedicin baseret på GLP-1-analoger, som eksempelvis vil omfatte Ozempic, skal ændres til enkelttilskud, lyder en anbefaling fra Medicintilskudsnævnet.
Skriv en kommentar
Formand for Medicintilskudsnævnet: Vores opgave er at fremme en rationel anvendelse af lægemidler i Danmark I sidste uge fik Medicintilskudsnævnet kritik fra flere sider for at anbefale en afskaffelse af det klausulerede tilskud til diabetesmedicin, som 87.000 danskere har fået ordineret. Ser man alene på de kriterier, som gælder for medicintilskud, var beslutningen dog relativt ligetil, lyder det fra Medicintilskudsnævnets formand.
4 kommentarer
Medicintilskudsnævnet vil fjerne tilskud til populær diabetesmedicin Lægemidlet Ozempic har de seneste år vundet stor udbredelse blandt patienter med type-2 diabetes herhjemme med et stort hul i statskassen til følge. Nu foreslår Medicintilskudsnævnet en bortskaffelse af det klausulerede tilskud til GLP-1 analoger og dermed et medicinskifte for mange tusinde danskere. Både DSAM og Endokrinologisk Selskab ærgrer sig over udviklingen.
1 kommentar
Lif-direktør vil have Medicintilskudsnævnet moderniseret Lægemiddelindustriforeningens direktør, Ida Sofie Jensen, vil have Lægemiddelstyrelsens nye direktør Lars Bo Nielsen til at kigge på Medicintilskudsnævnet som noget af det første. Hun mener, at det skal moderniseres og dets faglighed udvides.
Skriv en kommentar
Endokrinologer vil involveres mere i stor ændring af insulintilskud Dansk Endokrinologisk Selskab vil spille en større rolle i Medicintilskudsnævnets arbejde med at gentænke reglerne for tilskud til antidiabetika. Det lægevidenskabelige selskab ser sig selv som faglig garant i omdiskuteret spørgsmål om uddeling af tilskud til insulin.
Skriv en kommentar
Nye analyser fra Lif: Ulighed i kræftbehandling koster 3.500 liv årligt Lægemiddelindustriforeningen står bag to nye analyser, som kortlægger henholdsvis ulighed i opsporing og diagnostik af kræft og ulighed i behandling af kræft. Tilsammen konkluderer analyserne, at hvis alle kræftpatienter havde samme muligheder som de bedst stillede, kunne man redde eller forlænge livet for 3.550 patienter om året.
Skriv en kommentarMarkante forskelle i kommuners bevillinger af flash glukosemålere Fra ingen til 91 pct. Så store er de kommunale forskelle på, hvor mange borgere med diabetes der får bevilget en glukosemåle. Se, hvor mange flash glukosemålere din kommune bevilger her.
Skriv en kommentar