I begyndelsen af denne uge gik cheflæge Jesper Juul Larsen sammen repræsentanter fra otte kommuner samt almen praksis i det lokale sundhedsklyngesamarbejde for at få det indbyrdes samarbejde på ret køl.

Efter hård kritik: Nordsjællandske kommuner, hospital og almen praksis har sat sig sammen I de seneste måneder er virkelighedsopfattelser kollideret i spalterne, og en konflikt mellem Nordsjællands Hospital samt de nærliggende kommuner har vokset sig større. Nu er parterne gået sammen i en arbejdsgruppe.

Cheflæge på Akutmodtagelsen på Nordsjællands Hospital, Jesper Juul Larsen, har været frustreret.  Det var tydeligt i februar, da frustrationen førte til hård kritik af både kommuner og almen praksis i Dagens Medicin.  Her udtalte han blandt andet, at ti til 15 procent af akutmodtagelsens patienter var blevet henvist til afdelingen på grund af »manglende ressourcer eller sundhedsfaglige kompetencer i det kommunale«.  Og det var et problem for den i forvejen pressede afdeling.  »Der mangler kapacitet og kompetencer i det kommunale,...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement