EASD har været en pose blandede bolcher tilsat en del tekniske problemer
»Der har været en lang række tekniske udfordringer, som bestemt ikke har gjort oplevelsen bedre. Jeg tror ikke, at virtuelle kongresser kommer til at blive det gældende format i fremtiden. Det mangler simpelthen for meget i forhold til det, som de fleste af os gerne vil have ud af en kongres, men det kan være et glimrende supplement,« siger Frederik Persson, seniorforsker ved Steno Diabetes Center Copenhagen om årets EASD.

EASD har været en pose blandede bolcher tilsat en del tekniske problemer Ét forskningsresultat overskyggede alle andre på årets EASD, men det digitale format har på mange måder stjålet overskrifterne.

Den store årlige kongres for European Association for the Study of Diabetes (EASD) har i mange år været drysset til med stjernestøv i form af banebrydende nye behandlinger med GLP1-agonister og SGLT-2-hæmmere til personer med diabetes. Siden har forskningsresultater vist, at behandlingerne også kan benyttes til at reducere hjertekar-risiko og ved akut nyresvigt hos patienter med type 2-diabetes, og i år viser resultater endda, at SGLT2-hæmmere også virker fremragende til personer uden diabetes. Det er selvfølgelig det såkaldte DAPA-CKD-studie, vi...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind