DSR: Region Sjælland lægger låg på kritik fra ansatte

DSR: Region Sjælland lægger låg på kritik fra ansatte Region Sjælland beder kritiske medarbejdere holde igen med kritik af behandlingskvaliteten, mener sygeplejerskernes næstformand i regionen.

Behandlingskvaliteten i Region Sjælland halter på nogle områder, og hvis personalet forsøger at råbe ledelsen op, bliver de bedt om at holde igen med deres kritik.

Sådan skriver Nils Kristian Håkansson, 1. næstformand for Dansk Sygeplejeråd i regionen, i et debatindlæg i lokalavisen Sjællandske, efter Dagens Medicin i fredags omtalte, at Region Sjælland på flere områder at levere landets dårligste patientbehandling.

»Sandheden er, at det sjællandske sygehusvæsen på rigtigt mange områder er voldsomt presset, og at vi som sygeplejersker er frustrerede over, at vi flere steder ikke kan levere en faglig forsvarlig kvalitet! Samtidig har vi ved flere lejligheder oplevet, at kritiske medarbejdere bliver bedt om at ikke at kritisere kvaliteten,« skriver Nils Kristian Håkansson.

Det skete blandt andet for ét år siden, hvor Dansk Sygeplejeråd truede regionsrådsformand Steen Bach Nielsen (S) med at gå til Ombudsmanden, efter han havde opfordret lokale sygeplejersker til at stoppe kritik af regionen i pressen.

Sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant på Nykøbing Falster Sygehus havde i lokale medier peget på normeringen af sygeplejersker som medvirkende årsag til dårlige mortalitetstal på sygehuset. Men i stedet for at lufte utilfredsheden i pressen burde sygeplejerskerne i stedet mødes med politikerne, mente Steen Bach Nielsen, som ifølge sygeplejerskerne forsøgte at knægte de ansattes ytringsfrihed.

I maj 2012 afgjorde Ombudsmanden dog, at Steen Bach Nielsen ikke havde begrænset de ansattes ytringsfrihed.

Men ifølge Nils Kristian Håkansson er eksemplet ikke enestående.

»Jeg så gerne, at de ansvarlige regionale politikere lyttede konstruktivt efter og værdsatte deres lokale medarbejderes bud på, hvor og hvad der er galt – der er jo masser at tage fat på!,« skriver han.

Skriv kommentar