Dapagliflozin reducerer risiko for sygdomsprogression og tidlig død hos nyrepatienter
»De her resultater kommer til at ændre de internationale guidelines i forhold til behandling af nyrepatienter både med og uden diabetes. Det er vilde data,« siger en af de ledende forskere bag det nypublicerede studie, professor, forskningsleder og overlæge Peter Rossing fra Steno Diabetes Center København. Foto: Joachim Rode

Dapagliflozin reducerer risiko for sygdomsprogression og tidlig død hos nyrepatienter Et stort internationalt studie viser, at diabetesmidlet dapagliflozin ikke bare kan sænke risikoen for sygdomsprogression og tidlig død hos diabetespatienter med kronisk nyresygdom. Nyrepatienter uden diabetes har også gavn af behandlingen. Resultatet er så banebrydende, at det allerede nu kan føre til nye guidelines.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Log ind

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

En adgangskode vil blive sendt til din e-mailadresse.

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.


Allerede bruger? Log ind

Denne webside er beskyttet af reCAPTCHA.Googles Privatlivspolitikog vilkår gælder.