Danske Regioner: Ekspertsygeplejersker, ja tak Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen, bakker om et forslag fra regeringspartiernes sundhedsordførere om en ekstrauddannelse, der skal ruste sygeplejersker til at ordinere medicin. »Jeg er helt tryg ved, at sygeplejersken kan få flere opgave,« siger han.

Bent Hansen, formand for Danske Regioner, støtter en ny uddannelse af ‘kliniske ekspertsygeplejersker’, der skal kunne overtage dele af lægernes arbejde med blandt andet de kroniske patienter. Det siger han til Dansk Sygeplejeråd. »Jeg synes, at det er en god idé, at vi får opgaveflytning der, hvor det er fagligt relevant, og det at styrke de faglige kompetencer hos nogle sygeplejersker, så de kan tage sig af flere ting på kronikerområdet, synes jeg er fornuftigt,« siger han. Ekspertsygeplejerske tiltrækker unge...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind