42 pct. af danske kvinder indløste i 2013 recept på en type af hormonel prævention – p-piller, p-stav og hormonspiral. Dermed er Danmark det nordiske land, hvor flest kvinder bruger prævention på recept. Svenske og finske kvinder adskiller sig med henholdsvis 41 og 40 pct. ikke væsentligt fra de danske. I Norge var den tilsvarende andel 33 pct., og i Island kun 31 pct. Det viser et fællesnordisk forskningsprojekt, hvor forskere fra de nordiske lande har indsamlet salgsstatistikker og information...
P-piller øger måske risiko for depression Kvinder, der anvender hormonel prævention, kan have en øget risiko for depression, viser stort dansk registerstudie.
Skriv en kommentar
Kvinder med astma har i højere grad brug for fertilitetsbehandling Ny forskning viser, at kvinder med astma i højere grad har brug for fertilitetsbehandling end kvinder uden astma.
Skriv en kommentar
Gravide med hjertesygdomme bør ikke føde efter uge 40 Nye ESC-retningslinjer anbefaler normal fødsel eller kejsersnit ved 40. graviditetsuge.
Skriv en kommentar
P-piller kan give langvarig beskyttelse mod kræft Lavere risiko for en række kræftformer blandt kvinder, der har brugt p-piller, viser data fra langvarigt opfølgningsstudie.
Skriv en kommentar
Statens Serum Institut: HPV-vaccinationsprogram i stor krise Kun 42 pct. af pigerne i årgang 2003 har valgt at lade sig vaccinere mod HPV, hvilket er markant lavere end tidligere årgange, viser nye tal fra Statens Serum Institut.
Skriv en kommentarSteroidcremer er sikre under graviditet Brug steroidcremer under graviditeten ikke er forbundet med fosterskader eller andre fødselskomplikationer, viser studie.
Skriv en kommentar
En uddannelsesansvarlig overlæge uden afdeling har givet gladere læger på Slagelse Sygehus For at løfte uddannelsesniveauet og gøre det mere attraktivt at være HU-læge i almen medicin på Slagelse Sygehus har man ansat en tidligere praktiserende læge som uddannelsesansvarlig overlæge. Egentlig var Tue Flindt Møller på vej på pension, men været en stor succes, der har gjort rekruttering nemmere og ført til gladere læger.
Skriv en kommentar
Hvad med at give hoveduddannelseslæger i almen medicin et fast anker i praksis? KRONIK: I dag bruger vi mest tid væk fra det speciale, vi har valgt at specialisere os i. Hvis der skal ske et paradigmeskift fra hospitalerne mod primærsektoren, kan man starte med at styrke rekrutteringen af de læger, der ønsker en fremtid i det nære sundhedsvæsen, skriver tre kommende praktiserende læger.
2 kommentarer
Jordemoder og leder af familieambulatorium: »Vi kunne ønske os en fælles svangerskabsjournal« Der er rum til forbedring i samarbejdet med praktiserende læger fra begge sider, mener jordemoder Sanne Ravnsbæk, der er leder af Familieambulatoriet og Jordemoderpraksis på AUH. Hun ser desuden frem til en snarlig digital vandrejournal, da det kan løse en del udfordringer i kommunikationen omkring graviditetsforløb.
Skriv en kommentar
Region Nordjyllands natlægevagt: Alt i alt en rigtig god start Flere læger i vagtplanen og nye arbejdsgange skal forbedre oplevelsen med natlægevagten i Region Nordjylland. Regionen har haft ansvaret for natlægevagten i en måned, og ifølge ledende overlæge Kirsten Damkjær har det været en god start.
Skriv en kommentar
Regeringen vil rykke læger til yderområderne: Tre af fremtidens praktiserende læger svarer på, om de er med på den idé Dagens Medicin har spurgt tre af fremtidens praktiserende læger, hvordan det påvirker deres fremtidsdrømme, hvis regeringens udspil til en sundhedsreform vedtages i sin nuværende form.
1 kommentar