Jens-Ulrik Stæhr Jensen.
Foto: Joachim Rode

Danske KOL-forskere vil finde alternativer til binyrebarkhormon Overlæge Jens Ulrik Stæhr Jensen fra Herlev og Gentofte Hospital har fået 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at finde nye og bedre måder at behandle KOL på. Bevillingen er en del af Novo Nordisk Fondens store forskningslederprogram.

Danske læger sætter gang i et omfattende forskningsprojekt, der ultimativt skal munde ud i nye internationale retningslinjer for behandling af KOL og optimerede behandlinger til forskellige undergrupper af patienter med KOL. Over de næste fem år skal lægerne på lungeafdelingen på Herlev og Gentofte Hospital i samarbejde med kolleger i COPD Trial Network (COPTRIN), som er et nationalt lungemedicinsk forskernetværk, lave en række forsøg, der skal teste og udvikle nye måder at behandle KOL på. Projektet er støttet med en...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind