Der findes ingen evidens for, at sundhedstjek til udsatte borgere modvirker ulighed i sundhed, og da pengene til helbredstjek og efterfølgende livsstilssamtale samtidig er bekostelig affære, er pengene bedre brugt andetsted. Sådan skriver Dansk Selskab for Folkesundhed i et brev til regeringen, hvor selskabets formand, ledende overlæge, professor, dr.med. Torben Jørgensen fra Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed i Region Hovedstaden, kraftigt opfordrer regeringen til at droppe forslaget. »Dansk Selskab for Folkesundhed undrer sig over, at regeringen på trods af massiv viden om den...
Flere danskere får helbredstjek hos lægen Næsten halvdelen af danskerne har inden for de seneste tre år haft en forebyggende helbredskonsultation hos lægen. Andelen er steget markant i løbet af de seneste 25 år.
Skriv en kommentar
Børns første leveår er centrale i forebyggelsen af fedme Der skal sættes ind så tidligt som muligt for at forebygge overvægt blandt børn. Det mener to professorer, der peger på, at sundhedsplejersker skal have flere redskaber til at løfte opgaven.
Skriv en kommentar
Lokalt samarbejde kan fremme forebyggelse af diabetes Børnefamilier kan komme til at leve sundere, når flere aktører i lokalsamfundet bliver aktiveret, og det kan forebygge diabetesrelaterede sygdomme. Det er budskabet, efter diabetescenter har gennemført projekt på Bornholm.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse mystificeret over kuldsejlet hpv-aftale Direktør i Kræftens Bekæmpelse er ærgerlig og forundret over, at aftalen om hpv-vaccination af unge drenge hos egen læge er faldet på gulvet. Det havde været en »helt vildt naturlig« opgave for de praktiserende læger, mener han.
Skriv en kommentar
Nyt selskab vil have flere praksis til at bruge ultralyd Større diagnostisk sikkerhed og mere effektiv behandling er blandt gevinsterne ved at bruge ultralyd i almen praksis. Det mener nyt selskab, der derfor opfordrer praksislæger til at hoppe med på bølgen.
Skriv en kommentar
Almen praksis skal dele viden om hovedpine Et nyt videnscenter for hovedpine skal samle og udbrede ny viden i samarbejde med almen praksis. Almen praksis kan bidrage med det brede fokus, mener DSAM-formand.
Skriv en kommentarLæger og kommuner behandler ikke yngre diabetespatienter tilstrækkeligt Også yngre patienter under 45 år får type 2-diabetes, men sundhedsvæsenet er ikke rustet tilstrækkeligt til at tage sig af den yngre patientgruppe, peger forskere på.
Skriv en kommentarSvenske patienter i udredningsforløb får oftere handlingsplan Det er vigtigt for kræftpatientens tryghed, at den praktiserende læge laver en konkret plan for opfølgning, hvis patienten har uklare symptomer. Det viser nyt internationalt studie af kræftpatienters oplevelse af deres eget udredningsforløb.
Skriv en kommentar
Hovedstaden vil med nye planer sikre hurtigere behandling af meningitis Flere dødsfald efter meningitis og meningokoksygdom får Region Hovedstaden til at formulere ti handlingsplaner, der skal reducere risikoen for dødsfald.
Skriv en kommentar
Demente får alarmerende meget medicin Ældre med demens får væsentligt flere typer lægemidler samtidigt end ældre uden demens. Det skaber bekymring i Nationalt Videnscenter for Demens, da ældre med demens kan have svært ved at reagere på bivirkninger.
Skriv en kommentar