Dansk register giver unikke forskningsmuligheder

Dansk register giver unikke forskningsmuligheder Danskernes manglende registerskræk og muligheden for at samkøre data fra det danske MS-register og offentlige registre er baggrunden for flere af de epidemiologiske studier, som danske forskere præsenterer paa ECTRIMS-kongressen.

Et register med data fra ca. 30.000 personer med enten mistænkt eller diagnosticeret multipel sclerose udgør et unikt grundlag for det danske MS-register.  På den igangværende ECTRIMS-kongres i København indgår data fra MS-registret i en række epidemiologiske studier, som præsenteres på kongressen. Den nuværende leder af MS-registret, overlæge Nils Koch-Henriksen fra Aalborg Sygehus, og den kommende leder af registret, afdelingslæge Melinda Magyari fra Rigshospitalet, har samarbejdet om flere af undersøgelserne. »MS-registret har eksisteret siden 1948, må kun bruges til videnskabelig...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind