Sclerosepatienter kan overvåges på lang afstand Telemedicin er brugbart til at vurdere ændringer sclerosepatienters invaliditet, konkluderer spanske forskere.

Telemedicinsk monitorering af sclerosepatienters invaliditet vha. spørgeskema og fjernvurdering af gangtest virker både gennemførligt og brugbart. Det fastslår et studie fremlagt på ECTRIMS i går, hvor forskere fra Barcelona sammenlignede konventionelle metoder med telemedicinske værktøjer.  Formålet med studiet var, at evaluere brugbarheden af telemedicinske værktøjer i monitorering af invaliditetsforandringer på baggrund af daglig fysisk aktivitet hos 25 sclerosepatienter.  Studiet sammenlignede konventionelle metoder, som EDSS (udvidet invaliditetsscore) og seks-minutters gangtest (6-MWT) med fjernmonitorering, der indebar selvadministrerende spørgeskemaer, en neurologisk undersøgelsesvideo, registrering...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind