CORONA: Laveste antal indlagte i 7 uger, styrelse frygtede hamstring og tre russiske læger er faldet ud ad vindue

CORONA: Laveste antal indlagte i 7 uger, styrelse frygtede hamstring og tre russiske læger er faldet ud ad vindue OVERBLIK: Store dele af Danmark er lukket ned, mens sundhedsvæsnet fortsætter i en forandret udgave. Her samler Dagens Medicin de vigtigste nyheder om coronavirussen og det danske sundhedsvæsen. Opdateret 7. maj.

Selv om Danmark efter påske gradvist er blevet åbnet, vil store dele af det danske samfund stadig været lukket ned for at begrænse smitten af coronavirussen.

Mens alle offentligt ansatte, som ikke varetager kritiske funktioner, er sendt hjem, skal læger og andre sundhedsansatte blive på jobbet.

Læs alle Dagens Medicins artikler om corona-virussen via dette link:

Få et overblik over de vigtigste nyheder om coronavirussen her:

Torsdag 7. maj:

Antallet af indlagte danskere falder til det laveste niveau i 7 uger
Siden starten af april har antallet af indlagte patienter med coronavirus på de danske hospitaler været nedadgående, skriver flere medier.

Argumentet for mundbind i det offentlige rum vokser
Mundbind er billige og selv en lille reduktion af smitten vil have en kæmpe effekt under genåbningen, siger eksperter. Så hvorfor mener de danske myndigheder, at borgerne ikke skal gå med dem, skriver Politiken.

Virksomheder skulle gå stille med dørene om mulig mangel: Styrelse frygtede hamstring
Pas på med at skabe unødig frygt i befolkningen, lød det fra Lægemiddelstyrelsen til distributører af medicinsk udstyr, skriver DR.

Sundhedsstyrelsen roste pandemiplaner, der nu får skældud
Værnemidler negligeret i rådgivning til kommuner og regioner, siger professor, skriver DR.

Vejen til frihed
Exit-strategi. Kan vi forhindre nye bølger af COVID-19 ved hjælp af såkaldt kontaktsporing? Ja, viser en gruppe forskere: Ved hjælp af overvågning, test og karantæne er det muligt at holde smitten i ave, skriver Weekendavisen.

Corona er mere dødelig for sorte end for hvide
Den Nationale Statistik i London sporer store forskelle – også efter justering for forskellige livsforhold, skriver Jyllands-Posten.

Dansk forskning i coronamedicin bremset: »Vi kan se, at vi bliver overhalet«
Vigtig forskning i medicin mod covid-19 bliver bremset af de mange restriktioner om afstand og hygiejne, fortæller en forskningsleder. Ministeren har tillid til universiteterne og institutterne, som til gengæld fortæller, at der kan være sket fejl, og at øvelsen har været »meget svær«, skriver Berlingske.

Tredje russiske læge falder ud ad vindue efter at have påtalt coronapres
På to uger er tre læger i Rusland faldet ud ad et vindue. Alle sager har forbindelse til coronavirus. I takt med at presset stiger på det russiske sundhedssystem, er konflikterne mellem ledelse og sundhedspersonale taget til, skriver Berlingske.

Onsdag 6. maj:

Danmark har laveste antal coronadødsfald i seks uger
Onsdag er der registreret det laveste antal coronadødsfald siden 25. marts. Indlæggelser falder til 209, skriver flere medier.

Finansminister Nicolai Wammen har symptomer på corona
Finansministeriet oplyser, at finansminister Nicolai Wammen er blevet syg og har udvist symptomer, der gør, at han efter sin læges anvisning, nu vil blive testet for Corona, skriver flere medier.

Ny rapport fra SSI: Selv med yderligere åbning vil epidemien dø ud – for nu
Der er stor risiko for, at en andenbølge af epidemien vil ramme Danmark på et senere tidspunkt, skriver TV2.

15 børn indlagt med syndrom med mulig corona-forbindelse i USA
Der er måske opstået en inflammatorisk tilstand hos 15 børn i New York efter virussmitte, melder myndigheder, skriver Politiken.

Flere danske hospitaler vil bruge nyt middel mod corona
Lægemiddelstyrelsen har modtaget mindst ti ansøgninger fra læger eller afdelinger om brugen af Remdesivir, skriver DR.

Eksperter advarer: Regeringen gemmer sig bag sundhedsfaglige rådgivere
Det tenderer misbrug af embedsværket, når regeringen bruger sundhedsmyndighederne som rambuk til at legitimere regeringens politik, siger eksperter. At lytte til myndighederne er ikke det samme som at skubbe eksperter foran sig, siger sundhedsminister Magnus Heunicke, skriver Politiken.

Topforskere træder frem med opråb: Mørklagte tal skaber »mistillid« og svækker kampen mod coronavirus
To af landets førende forskere, som begge spiller centrale roller under coronakrisen, fortæller nu, at de ved »talrige« lejligheder har oplevet, at myndighederne mørklægger data af afgørende betydning. En tilgang, der kan skabe mistillid, og som hæmmer forskernes arbejde, lyder det. Uhørt, mener Venstres formand. Sundhedsministeriet oplyser, at en række centrale data nu bliver offentliggjort, skriver Berlingske.

Dansk professor får kæmpe opgave: Skal samle international forskning om coronavirus
Fælles EU-database skal sikre færre fejl i corona-forskning, skriver DR.

Tirsdag 5. maj:

Kedelig milepæl: Nu over 500 coronarelaterede dødsfald i Danmark
Yderligere ti personer i Danmark er døde, skriver DR.

Heunicke om værnemidler på lukket møde: Tyder ikke på mangel i Danmark
Mens panikken bredte sig blandt sygeplejersker, så ministeren ikke nogen problemer, skriver DR.

Professorer: Svære afvejninger af sundhed mod økonomi er nødvendige
KRONIK: Norsk ekspertgruppe har udarbejdet en rapport om de samfundsøkonomiske konsekvenser af genåbningsstrategier. Rapporten er væsentlig, fordi Danmark gradvist genåbner, skriver professorer i Altinget.dk

Coronavirus kan have været i Sverige siden november
Den svenske statsepidemiolog, Anders Tegnell, mener, at det er sandsynligt, at der allerede har været tilfælde af covid-19 i Sverige i slutningen af sidste år. Udtalelsen kommer, efter at læger har fundet spor af sygdommen i Frankrig fra december, skriver Berlingske.

EU tilbød tidlig coronahjælp, men ingen ville have den. Nu venter »den altafgørende test«
EU reagerede tidligere end mange medlemslande på coronavirussen, men tilbud om fælles lagre og udbud blev ikke udnyttet, skriver Politiken.

Anmeldelser strømmer ind: Over 100 indberetninger af corona-arbejdsskader
De første sager er afgjort i rekordfart, men Arbejdsmarkedets Erhvervssikring vil endnu ikke oplyse, om nogen har fået medhold i, at smitten er sket på arbejdet, skriver Fagbladet 3F.

Lækket prognose spår stor stigning af døde og syge i USA
Trump-administrationen afviser ikke dokumenternes legitimitet, skriver TV2.

Mandag 4. maj:

Ny rapport: Med politisk vilje kunne vi let teste alle løbende, få styr på epidemien og genåbne samfundet nu
Ny endnu ikke udgivet international rapport konkluderer, at de gængse COVID-19-strategier ikke dur på længere sigt. Kun kontinuerlig massetestning vil kunne sikre både sundhed og økonomi, indtil en vaccine er bredt tilgængelig, skriver Information.

Kritik af kommuners pandemiplaner: Hvor var kitler og masker, da coronavirus kom?
– Vi kunne have været bedre forberedt, erkender KL-direktør efter DR-kortlægning, skriver DR.

To ud af tre indlagte med covid-19 er overvægtige
Blandt samtlige indlagte med covid-19 på tre af landets store hospitaler er 62 procent overvægtige, mens 35 procent er i kategorien svært overvægtige. Selvom overvægt ikke er listet som en risikofaktor, er ekspert ikke overrasket over tallene, skriver Politiken.

Hvem rammer coronavirus hårdest? Her er de “nye” risikogrupper
Sundhedsstyrelsen har i en ny rapport præciseret, hvem der har øget risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb, skriver Jyllands-Posten.

Først to uger efter smitteudbrud var alle medarbejdere orienteret om coronaudbrud på deres egen arbejdsplads
På et af Københavns største plejehjem er 16 beboere døde med coronavirus. Medarbejdere kritiserer, at den øverste ledelse ikke informerede samtlige ansatte om coronaudbruddet, og at den alvorlige besked derfor ikke nåede alle medarbejdere i tide. De pårørende fik først en e-mail om smitteudbruddet efter to uger, skriver Berlingske.

Sundhedstyrelsen: Nu må ældre kramme deres pårørende
Camilla Rathcke understreger, at pårørende stadig skal følge de øvrige anbefalinger for så vidt muligt at forhindre udbredelsen af covid-19, skriver TV2.

Torsdag 30. april:

Formand for intensivlæger: Danmark var dårligt forberedt på coronakrisen og løsningen har været »sindssygt dyr«
Vi blev reddet på målstregen af en hurtig nedlukning af landet, mener Joachim Hoffmann-Petersen, der er formand for Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin. Var det ikke sket, ville vi ikke have været godt nok rustet til at stå imod den voldsomme smitte, for advarslerne var der, mener han, skriver Berlingske.

Hvem skal have intensivbehandling? Regioner vil lave retningslinjer for prioritering
Intensivlægerne har under coronakrisen efterspurgt retningslinjer for, hvordan lægerne i en nødsituation skal prioritere patienter. Nu vil regionerne lave nationale retningslinjer, som ikke bygger på alderskriterier, skriver Altinget.dk

Se hvor meget der er brugt på kitler, masker, visirer og respiratorer
Regioner har brugt 1 milliard kroner på værnemidler og testudstyr siden 8. april. Derfor er den økonomiske ramme i dag blevet hævet til et hemmeligholdt beløb på et ekstraordinært møde, skriver Politiken.

Statens Serum Institut: Smittetrykket stiger efter genåbning
Smittetrykket er dog stadig så lavt, at epidemien ikke accelererer, skriver DR.

Succes med test af corona-medicin Remdesivir
Godt nyt fra et stort internationalt forsøg, der blandt andet er gennemført på danske patienter, skriver DR.

15 ansatte gik uvidende rundt med coronavirus på hårdt ramt plejehjem med 16 dødsfald
16 beboere på det københavnske plejehjem Sølund er døde af coronavirus. Nu viser det sig, at 15 ansatte på plejehjemmet har båret covid-19 rundt til de ældre beboere uden at vide det. Borgmester kritiserer myndighedernes zigzagkurs, skriver Berlingske

Nu skal gravide testes for coronavirus inden fødsel
Gravide skal fremover testes for coronavirus ved ankomsten til hospitalet, oplyser Sundhedsstyrelsen, skriver Politiken.

Onsdag 29. april:

Ni flere er døde med coronavirus i Danmark – færre er indlagt
Antallet af indlagte med coronavirus er onsdag faldt med 17 siden døgnet før. Yderligere ni er døde, skriver flere medier.

Nødråb fra hospitaler i Rusland: Vi smitter patienterne med coronavirus
Præsident Putin erkender, at der mangler værnemidler, og at de værste dage venter, skriver DR.

Heunicke bekræfter: Myndigheder kendte tidligt til alvorlig smitterisiko ved covid-19
Allerede 4. februar blev det på et møde mellem Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut diskuteret, at covid-19 smitter før symptomer viser sig. Alligevel blev det først en del af retningslinjerne til sundhedsvæsenet den 21. april. Ministeren svarer dog ikke på, hvornår han selv blev bekendt med oplysningerne, som af eksperter er kaldt »afgørende«, skriver Berlingske.

Alle kan lære det: Disse vejrtrækningsøvelser kan holde nogle coronapatienter fra respiratoren
Såkaldt lungefysioterapi spiller en vigtig rolle i coronabehandlingen, hvor simple vejrtrækningsøvelser kan gøre en stor forskel. Og de kan også bruges hjemme, skriver Jylland-Posten.

Danmark runder 180.000 testede for coronavirus
Flere end 13.000 er registreret testet siden den seneste opgørelse. Yderligere 157 er bekræftet smittet, skriver flere medier.

Muligt coronamiddel viser positive testresultater
Positive nyheder om test af medicin mod coronavirus, der allerede er godkendt til behandling af andre sygdomme, får amerikanske aktier til at stige, skriver Berlingske.

Tirsdag 28. april:

Hospital kan ikke følge med: Danskere venter for længe på coronatestsvar
Hvidovre Hospital kan ikke følge med efterspørgslen på svar på coronatest, og borgere må vente mere end 72 timer, skriver Politiken.

Dansk læge i USA: Hjertepatienter tør ikke tage på hospitalet
Selv om en krise indtil videre er blevet afværget i San Francisco, skaber pandemien stadig problemer for en dansk kardiolog i byen. Hjertepatienterne tør ikke tage på hospitalet længere, skriver Jyllands-Posten.

Stadig flere lande bruger mundbind mod corona
I mange lande afviste myndighederne længe, at det hjælper mod coronavirus at bære maske i det offentlige rum. Det var blandt andet af frygt for hamstring. Nu indfører også Tyskland en begrænset pligt, skriver Politiken.

Danmarks førende fond kom regeringen til undsætning midt i testkaos – og så gik det pludselig stærkt
Mandag åbnede 11 coronatestcentre landet over. De er et resultatet af et intensivt samarbejde mellem regeringen, 15 myndigheder og Novo Nordisk Fonden, der har bevilget op til en kvart milliard kroner til centrene. Her er historien om, hvordan Danmarks største erhvervsdrivende fond og Danmarks største medicinalvirksomhed kom regeringen til hjælp med en vigtig brik for at kunne genåbne Danmark, skriver Berlingske.

Britisk sundhedschef: Vi har langt endnu i kampen mod corona
Antal coronadøde i Storbritannien falder. Men pas på med kun at fokusere på første fase, advarer sundhedschef, skriver BT.

Professor efter seneste tal: ‘Vi har fuld kontrol over situationen’
De seneste tal fra Statens Serum Institut viser, at syv flere er døde i Danmark med Covid-19 siden i går, skriver DR.

Mandag 27. april:

Yderligere fem er døde og 25 flere indlagt med corona
427 er døde med coronavirus i Danmark, og 310 er indlagt. Antal på intensiv og i respirator er stabilt, skriver Politiken.

Slagelse ramt af coronavirus – smitten spreder sig på regionens sygehuse
Endnu et sygehus i Region Sjælland er nu ramt af coronasmitte, skriver TVØst.

Her arbejder man på en Covid-19-behandling med antistoffer
Flere lande rapporterer om umiddelbart positive resultater, skriver DR.

Coronavirus er hårdest ved overvægtige
Og det er ikke sikkert, at en kommende vaccine virker lige så godt, hvis du vejer for meget, skriver DR.

Kommuner uden nye coronatilfælde tripper for genåbning
Nogle borgmestre i mindre befolkningstætte kommuner mener, at de kan genåbne hurtigere end i f.eks. i hovedstaden. Andre mener, at det skal ske i samme tempo, skriver Jyllands-Posten.

Torsdag 23. april:

Lungelæger: Nogle patienter vil få kroniske lungeskader af corona
Covid-19 vil give nogle patienter kroniske lungeskader, som vil gøre det sværere f.eks. at motionere og – for mænd – at dyrke sex, skriver Politiken.

Danskudviklet antistoftest testes nu på danskere
Hvis antistoftesten viser sig at fungere, kan Danmark blive selvforsynende og producere flere millioner test, skriver DR.

Hele verden jagter en vaccine – men hvad kan vi lære af 50 års forsøg?
Viden fra den hurtigst udviklede vaccine og to virusser, vi endnu ikke har fundet en vaccine imod, kan måske hjælpe i kapløbet mod en coronavaccine, skriver TV2.

Over 2000 døde i Sverige: »Vi ser absolut ingen nedgang«
Efter at have kokset i modellerne, præsenterede Sveriges sundhedsmyndighederne i dag nye beregninger for, hvordan smitten spreder sig i Stockholm, skriver Berlingske.

Frustrerede politikere taler nu ud om myndighedernes testkaos: »Skræmmende« og »meget utilfredsstillende«
Siden coronakrisens start har de danske sundhedsmyndigheder gjort sig skyldige i så skiftende og modstridende meldinger om testindsatsen, at det har været yderst svært for Folketinget at agere. Sådan lyder meldingen nu fra en lang række sundhedsordførere fra begge sider af Folketinget. Sundhedsministeren afviser, skriver Berlingske.

20 tons testudstyr fra Hongkong er snart klar til brug
Seks testmaskiner og omkring 200.000 coronatest er blevet doneret til det danske sundhedsvæsen, skriver flere medier.

Onsdag 22. april:

Minister slår fast: Covid-19 kan være en arbejdsskade
En ny vejledning slår fast, at smitte med coronavirus kan være en arbejdsskade, der kan give en erstatning, skriver flere medier.

USAs sundhedschef advarer om næste coronabølge: Den kan blive værre end den første
Såfremt covid-19 vender tilbage i en anden bølge til vinter, vil den ramme i influenzasæsonen og kan derfor blive sværere for det amerikanske sundhedsvæsen at tackle. Det er dog også muligt, at de aktuelle forholdsregler vil få antallet af influenzatilfælde til at falde markant, skriver Berlingske.

Patientrettigheder er på pause på ubestemt tid
Patientrettigheder som garanti for udredning og behandling er sat på pause under coronaepidemien i Danmark. Og det er ikke til at sige, hvornår de vender tilbage, skriver flere medier.

Rekord: Knap 8.000 danskere er testet for corona på et døgn
217 nye personer er blevet testet positiv for coronavirus i Danmark det seneste døgn, skriver flere medier.

Vi kan nu være mindre end en måned fra en coronakur
Flere danske forskere tester kendte lægemidler på patienter med Covid-19. Et hold er kun fire uger fra svar, skriver flere medier.

15 ud af 40 ansatte på Viborgs isolationsafsnit er smittet med corona-virus
I alt 15 ansatte på isolationsafsnittet på Regionshospitalet Viborg er smittet med coronavirus. Det er helt forventeligt, siger hospitalsdirektøren til Viborg Stifts Folkeblad.

Svensk rapport trukket tilbage: Corona-tal var forkerte
Der er tusind gange flere coronasmittede i Stockholm end hidtil antaget, vurderede myndighederne tirsdag. Nu trækkes rapporten, skriver Politiken.

Tirsdag 21. april:

Alle indlagte i mere end et døgn skal testes for coronavirus
Fremover skal alle, der ventes at blive indlagt på sygehus i mere end et døgn, testes for coronavirus, skriver TV2.

Den første coronabølge udeblev: Masser af tomme senge på danske sygehuse
Der er ingen tvivl om, at nogle sygehuse har haft meget lidt at lave under coronakrisen, siger sundhedsøkonom, skriver DR.

Tvivlsomme corona-værnemidler solgt i Danmark: Myndighed undersøger 11 nye sager
Sikkerhedsstyrelsen advarer mod konkret mundbind og har flere sager på vej, skriver DR.

42.000 vil snart blive testet dagligt: Markant flere skal testes – også folk helt uden symptomer
Nye retningslinjer åbner for massiv test for coronavirus. Myndigheder på vej med retningslinjer for opsporing af dem, smittede har haft kontakt med, skriver Politiken.

Støttepartier vil have vaccineproduktion i Danmark
Vaccineproduktionen skal tilbage på danske hænder, mener regeringens støttepartier Enhedslisten og SF, skriver Berlingske.

Dødstal i Sverige stiger med 185 på et enkelt døgn
1. maj vil være tredje beboer i Stockholm være smittet med corona, vurderer myndighederne, skriver Politiken.

Mandag 20. april:

Alle med symptomer på coronavirus skal fremover testes
Alle, der har symptomer på coronavirus, skal fremover testes for smitte. Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke ifølge flere medier.

Yderligere ni personer med coronavirus er døde i Danmark
364 personer i Danmark har mistet livet, efter at været smittet med coronavirus. Det er ni flere end søndag, skriver flere medier.

Smitte med coronavirus lukker psykiatrisk akutmodtagelse
Konstaterede tilfælde med corona-smitte på den psykiatriske akutmodtagelse i Vordingborg har søndag ført til en nedlukning af afdelingen, skriver TV ØST

Trods store fremskridt tror styrelse ikke på coronavaccine i år
Det vil være skuffende, hvis ikke vaccinen er klar inden 2022, lyder det, skriver DR.

Ærlig dagbog fra personalet i dansk corona-epicenter: ‘Jeg er bange for, vi drukner’
April begyndte meget hektisk for sundhedspersonalet på Herning Regionshospital, skriver DR.

Kåre Mølbak: »Jeg er med på, at ingen andre samfund har prøvet det før«
Danskerne skal regne med at holde fysisk afstand, indtil der er opfundet en vaccine mod coronavirus, siger Kåre Mølbak, faglig direktør i Statens Serum Institut, til Berlingske. 

SF: Vaccineproduktionen skal tilbage på danske hænder
Indtil 2016 producerede Statens Serum Institut selv vacciner, skriver DR.

Patent på sandheden
Sundhedsministeriets magtfulde departementschef, Per Okkels, skal man ikke komme på tværs af. Det gjorde Seruminstituttets direktør, Mads Melbye, skriver Weekendavisen.

Torsdag den 16. april:

36-årig SOSU-assistent død af corona
Hans død skal ikke være forgæves, siger hans far til BT.

Hospital havde fire corona-afsnit klar, men kun ét er taget i brug
Coronavirussen har indtil nu ramt Danmark i et mindre omfang end hidtil frygtet. Patienter med andre sygdomme er dog også blevet væk, og det bekymrer, skriver TV2.

OUH skruer ned for corona-beredskabet
Antallet af indlagte med coronavirus blev ikke i første bølge så højt som frygtet. Derfor laver de nu en ny plan på OUH, skriver TV2Fyn

Corona slår langt færre ihjel end kendte sygdomme
Tjek her, hvor dødelig Covid-19 er i forhold til demens, drab, sukkersyge og ulykker, skriver DR.

Lange udsigter til, at ventelisterne til behandling er barberet ned
Ifølge en sundhedsprofessor har sygehusene aflyst 25.000-30.000 operationer under coronakrisen. Og det vil tage et år at få indhentet det forsømte, lyder vurderingen, skriver Jyllands-Posten.

Onsdag den 15. april:

Yderligere 10 personer er døde med coronavirus
Frem til i dag er i alt 309 personer døde med coronavirus i Danmark, skriver DR.

Den svenske statsepidemiolog: Vores strategi adskiller sig ikke fra den danske
Forbudssverige har holdt åbent, hvor alle andre har lukket ned, og det er Anders Tegnells opgave at forklare hvorfor. »Vi kan fortsætte med vores strategi i meget lang tid,« siger han. Imens stiger dødstallet hurtigere end i resten af Skandinavien, skriver Berlingske.

Vi skulle aldrig have trykket på stopknappen
Kommentatorer og mandagstrænere skal slukke for katastrofeblinket: Det danske sundhedsvæsen har styr på situationen. Og den totale nedlukning var et skridt for langt at gå, skriver overlæge i Jyllands-Posten.

40.000 hospitalsansatte i København tilbydes test for antistoffer mod coronavirus
Formålet er blandt andet at finde ud af, om ansatte med patientkontakt er mere udsatte for smitte end andre borgere, skriver TV2.

Verdenskendt filosof: Danmark bør sende sine coronamilliarder til Indien og Afrika
Den verdensberømte moralfilosof Peter Singer mener, at Danmark bør bruge coronapengene på børn i Afrika, hvor det er billigere at redde liv, skriver Information. 

Tirsdag den 14. april:

Staten lukkede privathospitaler uden hjemmel i loven: »Vi beklager denne situation og takker for jeres velvilje og samarbejde«
Sundhedsstyrelsen har måttet trække et påbud til privathospitalerne om at stille respiratorer og personale til rådighed for det offentlige sundhedsvæsen tilbage. Privathospitalerne vil fortsat frivilligt indgå i beredskabet, men åbner nu for patienter, skriver Berlingske.

Sundhedsvæsenets genåbning: Derfor kunne regeringen ikke blive enig med de andre partier
Venstre kaldte planen ukonkret og uforpligtende, skriver DR.

Eksperter i smittespredning: Hjemmekarantæne virker ikke og risikere at gøre os endnu mere syge. De smittede skal isoleres
Det handler ikke bare om, hvorvidt man bliver smittet, men hvor meget man bliver smittet. Derfor skal vi passe meget mere på med smitte i hjemmet. Det kan koste liv, skriver en række forskere i Politiken.

32-årige Tobias er læge på et coronaafsnit. Han er bekymret for, hvad fremtiden bringer
Berlingske taler løbende med en række danskere om deres hverdag under coronakrisen. Her fortæller 32-årige Tobias Sejersen, læge på coronaafsnittet på Roskilde Sygehus, om en hverdag med patienter i isolation og en datter på otte måneder, der venter derhjemme, skriver Berlingske.

Studerende på tre sundhedsfaglige uddannelser får nu lov til fysisk at møde op til deres afsluttende eksamen, skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

Skriv kommentar