DCCC – den længe ventede mulighed Som kommentar til formanden for Dansk Selskab Klinisk Onkologi (DSKO), Lars Henrik Jensens (LHJ) bekymringer vedr. det fremtidige DCCC (Danish Comprehensive Cancer Center) og i den sammenhæng Danske Regioner, de Danske Multidisciplinære Cancer grupper (DMCG) og kirurger i særdeleshed, vil jeg understrege, at DCCC er den nødvendige saltvandsindsprøjtning, som kræftbehandlere bedst kan ønske sig i forbindelse med et løft af klinisk og ikke mindst forsømte translatorisk kræftforskning. Det er den længe ventede mulighed for...

Kræftlæger føler sig overset i nyt kræftcenter »Vi føler, at Dansk Selskab for Klinisk Onkologi har været kørt ud på et sidespor.« Sådan siger onkologernes formand Lars Henrik Jensen om etableringen af Danish Comprehensive Cancer Center. DMCG forstår ikke kritikken.
Skriv en kommentarKlinisk arbejde rækker langt ud over mødet med patienten DEBAT: Et sundhedsvæsen med et stigende fokus på løsning af dagens udfordring er ved at miste grebet om løsningen af morgendagens opgaver. Der er således et akut behov for i ledelseslagene at skabe de nødvendige vilkår til det påtrængende kvalitetsarbejde i forhold til såvel DMCG- og databasearbejdet samt den kliniske forskning og udvikling, skriver formanden og næstformanden for DMCG og formanden for DBCG.
Skriv en kommentar
Pfizer-direktør: Kræftplan V er det perfekte afsæt til en mere strategisk kræftindsats Kræftplanerne har været meget effektive og har løftet niveauet i dansk kræftbehandling og etableret et stærkt fundament. Det giver os gode forudsætninger for med Kræftplan V at gå mere strategisk til værks, ligesom vi ser det i vores nabolande, skriver Lars Møller, managing director, Pfizer Danmark.
Skriv en kommentar
Formand for kræftlæger efter overskridelser: Vi er nødt til at differentiere ventetiderne Kræftlægerne tager sig til hovedet, mens politikerne diskuterer, hvem der har skylden for manglende overholdelse af kræftventetider. I det sundhedsvæsen vi har, er det ikke mere kontrol, men differentierede ventetider der skal til, lyder det fra Michael Borre, formand for DMCG.
Skriv en kommentar
Budskab fra Danmarks største kræftforskningskonference: Det går godt, men der er plads til forbedringer Overlevelsen blandt danske kræftpatienter er steget markant de seneste 20 år. På Danske Kræftforskningsdage i Odense var der flere bud på, hvor yderligere forbedringer i forebyggelse, behandling og overlevelse kan hentes i de kommende år.
Skriv en kommentar
Screening for lungekræft: Hvor skal vi hen med et nationalt pilotprojekt? Kronik: Det er en god nyhed, at sundhedsministeren har givet grønt lys til, at der gennemføres et pilotprojekt for screening for lungekræft. Men det er afgørende, at pilotprojektet fokuserer på at afprøve, hvordan et screeningsprogram kan implementeres på den lange bane, frem for i første omgang at fokusere på at opnå størst mulig effekt her og nu.
2 kommentarer
Ny strategi- og handleplan fra DMCG ser på tværs af sundhedsvæsenet Det tværsektorielle samarbejde, som skal styrke kvaliteten af forløbene for kræftpatienter på tværs af kommuner, almen praksis og hospitaler, har fået en mere fremtrædende plads i et udkast til en ny strategi- og handlingsplan fra Danske Multidisciplinære Cancer Grupper, DMCG. Udkastet skal diskuteres på DMCG's repræsentantskabsmøde senere i november.
1 kommentar
Kræftdag 2022 zoomer ind på patienterne Læger fra hele landet med særlig interesse i kræft samles 29. september i Life Science Huset for at få seneste nyt fra ESMO og fokusere på patientens vej gennem systemet. Ordstyrer på dagen er Michael Borre, formand for DMCG, og han glæder sig især til at se, hvad der kommer ud af workshops og debat.
Skriv en kommentarMDT-konferencen: En uudnyttet kvalitetssikring af kræftområdet At multidisciplinære teamkonferencer (MDT) har en effekt er indiskutabel, men aktuelt anvendes MDT'er generelt ikke optimalt. Derfor bør det fra centralt hold overvejes at opstille minimumkrav til afholdelse af MDT, skriver tre medlemmer af DMCG's forretningsudvalg.
Skriv en kommentarDebat: Lungekræftpatienters liv er tabt på gulvet på grund af dårlige beslutninger i Region Midt Danmark har været for langsomme til at stille lungekræftdiagnoser, så dødeligheden er alt for høj i forhold til lande, vi sammenlignes med, skriver Ulrich Fredberg (V), læge og regionsrådsmedlem i Region Midtjylland, og folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen (V).
1 kommentar