Et forskningsprojekt på Hvidovre Hospital har identificeret proteiner og DNA-ændringer i blodet, som kan sladre om kræft. Fremover kan blodprøver blive et supplement til eller måske en erstatning af screeningsmetoder som afføringsprøver og mammografier. Forsøget med at finde biomarkører, der kan afsløre kræft, er i første omgang udført på patienter med tarmkræft. »Vi har testet 12.000 patienter i højrisikogruppen for tarmkræft, det vil sige patienter med tarmkræft eller forstadier til tarmkræft, og der er ingen tvivl om, at vi kan...

Hospitaler skifter til Sundhedsplatformen uden lokal tilpasning I modsætning til Herlev og Gentofte samt Rigshospitalet fik Hvidovre og Amager Hospital, Nordsjællands og Bornholms Hospital først sent lov til at uddanne egne klinikere til at bygge og tilpasse værktøjer til lokale forhold i Sundhedsplatformen. De får først lokale byggere, flere måneder efter at systemet er gået i gang.
Skriv en kommentar
Fejl i Sundhedsplatform lammer kvalitetsarbejdet Sundhedsplatformen leverer stort set ikke data til 16 kliniske kvalitetsdatabaser. Det lammer hospitalernes kvalitetsarbejde, der er afhængigt af at få indleveret noget nær komplette datasæt for samtlige behandlingsenheder i landet.
6 kommentarer
Fyringer og lukninger i stort sparekatalog fra Hovedstaden Region Hovedstaden har fremlagt et sparekatalog, der indeholder indeholder 105 forslag om at reducere antallet af personale.
Skriv en kommentarNyrekræft: Derfor vinder Herlev og Hospitalsenheden Vest
Skriv en kommentarSkadestuelæger i Hovedstaden har fået mere travlt Selvom Region Hovedstaden har natlukket en række skadestuer, så er der ikke ansat flere læger på de akutmodtagelser, der har overtaget patienterne.
Skriv en kommentar
Sundhedsministeren besøgte midtjyske hospitaler Sundhedsminister Astrid Krag (SF) gik stuegang i Randers, da hun tirsdag besøgte fire midtjyske sygehuse.
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens designer effektiv kræftmedicin Forskere fra Evaxion Biotech sammen med en række danske forskere fra bl.a. CCIT anvendt kunstig intelligens til at udvikle en behandling til patienter med metastatisk modermærkekræft. Det første studie med behandlingen viser lovende resultater.
Skriv en kommentar
Ny lægemiddelkandidat giver håb i kampen mod gule stafylokokker Et schweizisk-hollandsk biotekfirma har udviklet en helt ny type lægemiddel mod gule stafylokokker. Lægemidlet, som angriber bakterier, er blevet undersøgt i vævsprøver fra danske patienter med T-lymfekræft i huden, og resultaterne har været så lovende, at der kan være et klinisk forsøg med denne hårdt prøvede patientgruppe på vej allerede til næste år.
Skriv en kommentar
Hospitalers 72-timers behandlingsansvar har fået blandet modtagelse Siden 1. februar har kommunale sygeplejersker i Region Hovedstaden haft en direkte linje til den hospitalsafdeling, der har udskrevet patienten til de kommunale døgnpladser. Det har skabt større tryghed i Ballerup Kommune, hvor afstanden til lægen tidligere virkede lang, men muligheden har også skabt mere travlhed på hospitalsgangene.
Skriv en kommentarLille protein kan måske forbedre immunterapi til patienter med sarkomer Sarkomer er en frygtet kræftsygdom, som læger mangler gode behandlinger mod. Måske er løsningen et lille peptid, der får kræftceller til at blotte deres svagheder for kroppens immunforsvar, viser ny dansk forskning på ASCO.
Skriv en kommentar
20 mio. kr. skal forbedre fødeafdelingerne på Herlev og Hvidovre hospitaler Mere ro til fødende og bedre arbejdsmiljø for personalet. Det er målet med Region Hovedstadens bevilling på 20 millioner kroner til forbedring af de fysiske forhold på fødeafdelingerne på Herlev og Hvidovre Hospitaler.
Skriv en kommentar