Dagens Medicin bragte i nr. 16/2016 et indlæg af Morten Frisch om mandlig omskæring, der introducerede et nyt begreb og parameter for medicinsk vurdering. Vores indlæg her handler ikke om og forholder sig ikke til mandlig omskæring. Det handler om det sprogbrug, som Frisch introducerede. Det er helt almindeligt og sundt, at forskere diskuterer validiteten af resultater. Frisch anvendte imidlertid også et andet argument om, hvem der legitimt kan deltage i den akademiske debat. Han skrev: »…en redaktør med et...
Politisk korrekthed hindrer seriøs deklarering af interessekonflikter I forhold til videnskab om drenge- og mandeomskærings seksuelle langtidskonsekvenser skal man være temmelig naiv – eller politisk korrekt – for at påstå, at kulturel baggrund er en »irrelevant parameter«.
Skriv en kommentar
Kognitiv bias på forhudsfronten I et debatindlæg, der argumenterer for en kriminalisering af non-terapeutisk drengeomskæring, gentager Morten Frisch flere påstande og fremstiller disse som videnskabelige fakta. Alle disse påstande er blevet afvist af Styrelsen for Patientsikkerhed og er desuden i konflikt med bedste viden på området, skriver Dan Meyrowitsch, epidemiolog og forskningsleder på KU, i et svar til overlæge Morten Frisch.
Skriv en kommentarBevar forhuden! Det bør betragtes som et lægefagligt svigt, hvis forældre opfordres til at lade sønnen omskære, fordi det giver en hurtig løsning på stramhedsproblemet, skriver overlæge.
Skriv en kommentar
Politiske konspirationer på forhudsfronten Jeg har fuld forståelse for, at Morten Frisch er skuffet over, at ingen af hans påstande om konsekvenser af mandlig omskæring er reflekteret i de nationale og internationale udmeldinger. Men som forskere må vi altid være indstillet på at justere vores opfattelse af virkeligheden, i takt med at ny forskning rokker ved tidligere hypoteser, skriver Dan Meyrowitsch.
7 kommentarer
Lektor Meyrowitschs manipulationer Læserne må vurdere, hvem de har mest fidus til. Er det til en omskæringskulturelt biased biolog, der aldrig har forsket i omskæring, og som anklager danske læger for at være ramt af ’kognitiv bias’? Eller har de mere fidus til speciallægeselskaber og forskere, der i årevis har oplyst om de helbredsmæssige og seksuelle konsekvenser af drengeomskæring, skriver Morten Frisch i et svar til Dan Meyrowitsch.
1 kommentar
Omskæring: Politikerne bør sikre danske drenge og mænd retten til intakte kønsdele Nyligt fremlagte tal fra Landspatientregisteret undervurderer i alvorlig grad omfanget af komplikationer efter rituel drengeomskæring. Det skal medlemmerne af Folketinget vide, når de få uger inde i det nye år skal tage stilling til, om der skal indføres en aldersgrænse på 18 år for omskæring af raske drenge, skriver overlæge Morten Frisch.
8 kommentarer
Læger kritiserer notat om omskæring: Under faglig standard Styrelsen for Patientsikkerhed får kritik for arbejde på opdateringen af udskældt notat om ikke-medicinsk omskæring. Styrelsen vil dog ikke svare på spørgsmål i sagen.
3 kommentarer
Underskrifter skal bane vej for dansk forbud mod omskæring af raske drenge Islandsk lovforslag mod omskæring af drenge skaber initiativ i Danmark, hvor 19.000 har skrevet under på borgerforslag.
4 kommentarerAldersdiskriminationen trives Flere højt estimerede kolleger, overlæger og professorer oplever nu opgørets time og må gå deres bodsgang til mødelokalet, alene på grund af deres alder – ikke på grund af deres faglige virke og kvalitet.
Skriv en kommentarUndersøg flygtningebørns vilkår Vi kan ikke nøjes med en kvantitativ tilgang, hvor man spørger: Hvor mange? Der skal suppleres med kvalitativ forskning, hvor man spørger: Hvorledes?
Skriv en kommentar