Hvorfor skal Behandlingsrådets afgørelser ikke kunne efterprøves? Det er et af de forhold, som, advokat Martin Dræbye Gantzhorn mener, er problematisk ved Danske Regioners udspil til et behandlingsråd.

Behandlingsrådet – gentag ikke Medicinrådets mangler Intentionerne bag Danske Regioners udspil til et behandlingsråd er gode, men det er ærgerligt, at Danske Regioner ikke har benyttet lejligheden til at undgå at gentage Medicinrådets mangler, skriver advokat Martin Dræbye Gantzhorn.

Danske Regioner fremkom i december 2019 med regionernes udspil til et såkaldt behandlingsråd. Behandlingsrådet skal, må man forstå, »målrette sundhedsvæsenets ressourcer til de teknologier og indsatser, der giver mest sundhed for pengene«. Der skal ikke herske tvivl om, at Behandlingsrådet, medlemmerne, sekretariatet og fagudvalgene vil skulle løse en vigtig samfundsopgave. Jeg har også respekt for de personer, der skal søge at løse de ofte meget komplicerede og dilemmafyldte opgaver, som venter på dem. Men vigtige opgaver kalder imidlertid på gennemtænkte...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement