Det danske vaccincefirma Alk vil indlede en dialog med lægemiddelmyndigheder om at få udvidet indikationen for tabletvaccinen Ragwitek, så den også omfatter børn i alderen fra 5-17 år. Det fremgår af en selskabsmeddelelse fra Alk. Anmodningen vil være baseret på resultater fra et klinisk fase III-studie, der undersøgte effekten og sikkerheden af ALKs tabletvaccine mod ragweedallergi i børn i alderen 5-17 år med symptomer på allergisk rhinitis (også kendt som høfeber) forårsaget af ragweed. Studiet skulle undersøge, om behandling med...

Danske forskere kortlægger hidtil ukendt sygdom hos børn Forskere fra Aarhus Universitet har kortlagt en alvorlig nyopdaget sygdom, der giver børn epileptiske anfald, magnesiumtab i urinen og nedsat intelligens. Det giver fremadrettet nye muligheder for diagnosticering, mener forsker.
Skriv en kommentarNy allergivaccine mod høfeber viser lovende resultater Forskere fra Københavns Universitet udviklet en lovende vaccine mod høfeber, der kan forhindre høfeber hos mus.
Skriv en kommentarForskere kortlægger nye risikogener for høfeber Stort genetisk studie viser, hvilke gener der kan have sammenhæng med udvikling af høfeber. Det skaber grundlag for mere fokuseret forskning.
Skriv en kommentar
Tidlig diabetes fører til kortere liv Tidspunktet for patienternes type 1-diabetes diagnose har betydning for, hvor lang tid de lever, viser nyt studie. Formand for Dansk Selskab for Børne- og Ungdomsdiabetes kalder resultaterne »skræmmende« og understreger behovet for mere dialog med patienterne.
1 kommentar
Ny rapport om kønsrepræsentation i klinisk forskning af lægemidler: Der er udfordringer, men generelt en god balance Der er generelt en balanceret repræsentation af kvinder og mænd i klinisk forskning, lyder det fra lektor Jakob Wested, som har været med til at udarbejde en ny rapport om området. På nogle sygdomsområder er der dog en underrepræsentation.
Skriv en kommentar
Sundhedsdekaner uenige: Hvad betyder sundhedsreformen for fremtidens forskning? Flere ph.d.'er, loft for læger og styring mod det nære? De sundhedsvidenskabelige dekaner læser sundhedsreformens afsnit om den fremtidige fordeling af sundhedsvidenskabelige ph.d.'er vidt forskelligt.
Skriv en kommentar
Karriereråd fra landets yngste kliniske professor: Man bliver ikke en del af eliten med 20-30 timer om ugen Om man vil være en del af eliten som idrætsudøver eller forsker, kræver det dedikation og mange timers hårdt arbejde. Sådan siger Nicolai J. Wewer Albrechtsen, der i en alder af 35 år er tiltrådt som klinisk professor. Her er hans råd til medicinstuderende og andre med forskerdrømme.
Skriv en kommentar
Danmarks yngste kliniske professor: »Jeg brænder for det, jeg laver, og det kommer med en pris, som jeg er villig til at betale« I Nicolai J. Wewer Albrechtsens sind har der aldrig været tvivl om, hvad han skulle med livet. For landets yngste kliniske professor og overlæge har nøgleordet hele vejen igennem været dedikation, og så har han gjort en dyd ud af at samarbejde med folk, der er dygtigere end ham selv.
Skriv en kommentar
Forskningschef i Kræftens Bekæmpelse: Der er brug for at gentænke adgangen til registerdata Engang var Danmark blandt verdens bedste til registerforskning. Sådan er det ikke længere. Skal udviklingen vendes, skal forskere have nemmere og hurtigere adgang til registerdata, mener forskningschef i Kræftens Bekæmpelse, Mads Melbye.
1 kommentar
Børnelæge tester ny tilgang med håb om at gøre børn fri for fødevareallergi På Slagelse Sygehus er børnelæge Ann-Marie Malby Schoos i gang med fundamentalt at ændre den måde, som børns allergi over for visse madvarer behandles på. Eller snarere ikke behandles. For hidtil har det heddet sig, at man ‘bare’ skal undgå det, man reagerer på, og så ellers vente og håbe. Sådan tænker Ann-Marie Malby Schoos ikke.
Skriv en kommentar
Succes med ny ordning til vurdering af børn med apopleksi I 2017 blev der i Østdanmark opstartet en ny ordning, som skulle sikre hurtig udredning af børn ved mistanke om blodprop eller blødning i hjernen. En evaluering af ordningen viser, at ordningen ikke bare fanger børn med blodprop eller blødning i hjernen, men også børn med andre alvorlige neurologiske sygdomme.
Skriv en kommentar