Aarhus Universitet præsenterer tre overlæger i ledelsen på Institut for Klinisk Medicin Leder for Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet opretter en ekstra stilling og ansætter tre nye viceinstitutledere i stedet for to.

Den nye ledelse på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet får ikke to men tre nye viceinstitutledere.

Det skriver Aarhus Universitet på sin hjemmeside.

Den nye trekløver kommer til at bestå af de tre overlæger og kliniske lærestolsprofessorer: Vibeke Hjortdal, der får fagområdet for talent, Niels Uldbjerg for uddannelse og Jens Christian Hedemann Sørensen for forskning.

Efter planen skulle der ansættes to nye i ledelsen, men institutleder Jørgen Frøkiær blev efter sigende klogere undervejs i processen.

»Når jeg endte med at udpege tre frem for de to planlagte viceinstitutledere, skyldes det, at jeg under samtalerne blev bevidst om, at Vibeke, Jens Christian og Niels har nogle vidt forskellige faglige og personlige kvaliteter, der supplerer hinanden på en meget spændende måde,« siger han.

Større fokus på klinikkerne

Vibeke Hjortdal, der bliver den nye viceinstitutleder for talent, er til dagligt overlæge i hjertelungekirurgi på Aarhus Universitetshospital (AUH) og klinisk lærestolsprofessor.

Hun vil sammen med den nye viceinstitutleder for forskning Jens Christian Hedemann Sørensen fokusere på samarbejdet med universitetsklinikkerne.

»Jeg ser jobbet som en unik mulighed for at være med til at skabe de bedst tænkelige rammer for det videnskabelige arbejde og for forskerne på universitetet og universitetsklinikkerne,« siger Vibeke Hjortdal i pressemeddelelsen.

Jens Christian Hedemann Sørensen er til dagligt overlæge på Neurokirurgisk afdeling på AUH og klinisk lærestolsprofessor. Han og Vibeke Hjortdal vil fortsætte som lærestolsprofessorer.

Trekløver med erfaring

Den nye viceinstitutleder for uddannelse Niels Uldbjerg er overlæge på Gynækologisk-Obstetrisk afdeling og klinisk lærestolsprofessor. En af hans først arbejdsopgaver bliver studiereformen, hvor han bl.a. vil arbejde for at sikre begejstring blandt de ansatte.

Han stopper som underviser og vil i løbet af næste år fraskrive sig sin titel som lærestolsprofessor. Derudover vil han også stoppe med at have nattevagter som obstetriker.

Alle tre nye viceinstitutledere har tidligere været en del af ledelsen på Institut for Klinisk Medicin. De tiltræder stillingerne 1. december og kommer til at lede instituttet sammen med institutleder Jørgen Frøikær.

Skriv kommentar