Region Sjælland indstillede i sommer en række akutte operationer på Nykøbing Falsters Sygehus, fordi antallet af utilsigtede hændelser langt oversteg det acceptable. De mange fejl medførte kritik af speciallægernes kompetencer, og efter lignende hændelser andre steder i landet foreslår klinikchef på Rigshospitalet, Henrik Sillesen, nu øget kontrol. »Flertallet af læger er dygtige og holder sig opdaterede. Men der er desværre nogle, der ikke gør det, og det skal vi ikke acceptere. Danske patienter skal have en større grad af sikkerhed...

»Kræft er på mange måder den røde tråd i min karriere« Som formand i Kræftens Bekæmpelse kommer Helen Bernt Andersen ikke anstigende med nye mærkesager. Årene som sygeplejerske har dog lært hende vigtigheden af hele kræftforløbet. Derfor skal fokus på rehabilitering, sektorovergange og den palliative indsats øges.
Skriv en kommentar
Lars Bo Nielsen fratræder som direktør for Lægemiddelstyrelsen Lægemiddelstyrelsens direktør Lars Bo Nielsen har fået nyt job som direktør for Villum Fonden. Han fratræder sin nuværende stilling som direktør for Lægemiddelstyrelsen med udgangen af juli måned.
Skriv en kommentar
Dagen før skæbnesvanger beslutning: Medicinrådet skal ikke være for restriktivt, mener Sophie Løhde Sundhedsministeren er ‘meget opmærksom på’, at Medicinrådet møder kritik for at give afslag på kræftmedicin, oplyser hun til Dagens Medicin. Sophie Løhdes melding kommer i kølvandet på en ny kortlægning, der viser, at Danmark er mere restriktivt end andre lande, når det gælder anbefaling af nye kræftlægemidler.
2 kommentarer
Jonas Egebart bliver ny direktør i Sundhedsstyrelsen Til efteråret stopper Søren Brostrøm som direktør i Sundhedsstyrelsen, og det bliver den nuværende direktør for Akutberedskabet i Region Hovedstaden, Jonas Egebart, der overtager posten 1. oktober.
Skriv en kommentar
Rasmus Møgelvang stiger helt til tops på Rigshospitalet Region Hovedstaden henter sin nye direktør for Rigshospitalet fra egne rækker. Det er Rigshospitalets nu forhenværende vicedirektør, Rasmus Møgelvang, der er udnævnt som ny mand i spidsen for hospitalet.
Skriv en kommentar
Australsk professor vinder Rigshospitalets KFJ-forskningspris Rigshospitalets internationale KFJ-pris går i år til den australske professor Mark Febbraio, som i mere end to årtier har samarbejdet med Rigshospitalet om forskning i fysisk aktivitets indvirkning på immunsystemet.
Skriv en kommentar
Danmark får sin første professor i hyperbar medicin I mere end 20 år har Ole Hyldegaard, der er overlæge på Rigshospitalet, været en stor drivkraft bag udviklingen og udbredelsen af iltbehandling. Den 1. februar 2022 tiltrådte han, som den første nogensinde et professorat på området.
Skriv en kommentar
»Spørg mig om hvad som helst, så har jeg et system. Det er en del af den coping mechanism, jeg har opbygget for at kunne håndtere livet« Cecilie Refsager er ved at uddanne sig som praktiserende læge, hun er mor, teaterentusiast, hustru, og så er hun autist. Hele livet har hun følt sig anderledes, men først i forsommeren blev hun som 38-årig diagnosticeret, og nu vil hun bryde tabuet og stigmatiseringen. Ikke kun for sin egen skyld eller for at rydde vejen for sin søn, der har samme diagnose. Men også for alle dem, der gerne vil være mere åbne, men bliver holdt tilbage af frygt for fordomme.
6 kommentarer
Mere end to år i bunken: Alexandre venter fortsat på at få sin ansøgning om dansk autorisation taget under behandling Det vakte politisk forargelse, da Dagens Medicin for et år siden skrev, at Styrelsen for Patientsikkerhed er 22 måneder om at tage ikke-EU-lægers ansøgninger om dansk autorisation under behandling. Èt år efter er ventetiden blot steget yderligere. Hverken styrelsen eller Sundhedsministeriet har ønsket at stille op til interview.
Skriv en kommentar
Overlæge på Rigshospitalet er ny lærestolsprofessor i karkirurgi Jonas Peter Eiberg nyudnævnt lærestolsprofessor i karkirurgi ved Københavns Universitet. Han arbejder for at gøre aneurismekontroller og uddannelsen til karkirurg endnu bedre.
Skriv en kommentar
Fagligt parløb skabte intensiv forskningskultur Mens Anders Perner har forsket, har hans chef Jan Bonde sørget for, at han kunne gøre det på et niveau, der har givet international genlyd. Det handler om tillid og samarbejde, siger Jan Bonde. Og så også lidt om ambitioner.
Skriv en kommentar