Mange patienter med lungekræft oplever, at deres sygdom i en periode holdes nede af eksempelvis kemoterapi, men vil på et tidspunkt opleve tilbagefald efter behandling i måneder eller år. I sådanne tilfælde forsøger læger tit andre typer af behandling, men oftest uden at udrede patienterne igen. Det bør lægerne dog gøre, tyder ny dansk forskning på. Rebiopsier kan nemlig ofte identificere nye mål for behandling, som man ikke skeler til i værktøjskassen, hvis man som læge kun forholder sig til...

Hospitalsenhed Midt sender redegørelse for brug af lavdosis CT til Styrelsen for Patientsikkerhed 132 patienter fra Regionshospitalet Silkeborg burde være visiteret til højdosis fremfor til lavdosis CT-scanning, konkluderer hospitalsledelsen fra Hospitalsenhed Midt.
Skriv en kommentar
Smerter efter operation for lungekræft hæmmer patienterne i deres daglige aktiviteter Det er muligt, at patienterne bliver kureret, når de gennemgår en operation for lungekræft, men de postkirurgiske smerter kan blive kroniske og være begrænsende for daglige aktiviteter i lang tid efter operationen, viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentar
Sådan foretrækker lungekirurger selv at blive behandlet for lungekræft En rundspørge blandt lungekirurger på begge sider af Atlanterhavet viser, at mange af dem faktisk vil foretrække kombinationsbehandling for lungekræft med kemoimmunterapi og operation fremfor operation alene. Patienter spørger ofte deres læger, hvad lægerne selv ville vælge af behandling, hvis de fik lungekræft, og her har vi svaret, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Danmark halter ikke så meget bagefter på lungekræftområdet som frygtet Danmark har altid haltet efter Norge, når det kommer til overlevelsen ved lungekræft, men forskellen er ikke så stor, som tidligere antaget, viser ny forskning. Forskningen viser også, hvorfor der er forskel i overlevelsen, og hvad vi i Danmark måske kan gøre bedre.
Skriv en kommentar
Lungekræftpatienter kan udvikle kroniske smerter efter operation Selv om mange patienter kan kureres for lungekræft ved et kirurgisk indgreb, kan operationen komme med en pris i form af kroniske smerter. Danske forskere har kortlagt, hvordan postoperative smerter typisk forløber og i nogle tilfælde bliver kroniske. Vi skal gå til smertebehandlingen af patienter mere individuelt, siger forsker.
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens skal identificere patienter med lungekræft på Sygehus Lillebælt Læger fra Sygehus Lillebælt skal afprøve en Roche-distribueret kunstig intelligens-algoritme på patienter med KOL eller mistanke om KOL for at finde ud af, om patienterne også har lungekræft eller høj risiko for at udvikle lungekræft inden for 12 mdr. Tanken er den, at vi kan bruge algoritmen fremadrettet til at identificere en gruppe patienter med høj risiko for lungekræft, så vi selektivt kan screene dem, fortæller forsker.
Skriv en kommentar
Studier baner vejen for store fremskridt inden for behandling af lungekræft På den årlige kongres for European Society for Medical Oncology har forskere fremlagt en stribe resultater fra fase 3-forsøg med behandlinger til patienter med lungekræft. Resultaterne peger på, at der snart kan være ændringer på vej inden for en lang række indikationer.
Skriv en kommentarDiagnoser og behandling af lungekræft blev opretholdt under pandemien Der var ingen forskel i antallet af diagnoser med lungekræft under pandemien sammenlignet med før pandemien. Der var heller ingen forskel i den behandling, som patienter fik, eller hvordan de klarede sig. Selv de dårligst stillede patienter med lungekræft blev ikke smidt under bussen, da landet lukkede ned på grund af COVID-19, viser ny dansk forskning.
Skriv en kommentarObstruktiv søvnapnø øger risikoen for kræft samt blodpropper og leder til reduceret kognition Personer, som lider af obstruktiv søvnapnø, er i risiko for udvikling af flere forskellige lidelser, viser en række forskningsresultater, der er blevet offentliggjort på årets kongres for European Respiratory Society.
Skriv en kommentar
Man bør lede efter blodpropper, når man undersøger lungerne for kræft Læger bør uddannes i at skanne for blodpropper i lungerne i forbindelse med undersøgelser for lungekræft, siger forsker. Derved kan man opdage blodpropper, man ikke ellers ville have ledt efter, og det lægger blot to minutter ekstra til undersøgelserne, viser forskning.
Skriv en kommentarAdaptiv strålebehandling har gjort underværker for lungekræftpatienter Siden 2013 har Aarhus Universitetshospital behandlet patienter med ikke-småcellet lungekræft med adaptiv stråleterapi. Nu viser nye forskningsresultater, at det har gjort en verden til forskel for patienterne.
Skriv en kommentar