For første gang nogensinde gik landets fem regioner og 98 kommuner i det forgangne år i gang med et fælles udbud om telemedicinske løsninger og en telemedicinsk infrastruktur på tværs af landet i form af samarbejdet Fælles Udbud af Telemedicin (FUT). Det er ifølge Mette Harbo, Digitaliseringschef i Københavns Kommune og kommunal formand for FUT, en større teknologisk landvinding, som både kommuner og borgere får glæde af. »I de sidste par år har vi kunne se, at både borgere og...

Telemedicin skal hjælpe KOL-patienter Kommuner og regioner har søsat million-udbud, der skal hjælpe 10.000 patienter med KOL.
2 kommentarer
40.000 borgere med KOL skal kontrollere sig selv Telemedicinsk behandling og kontrol af borgere med KOL bliver et landsdækkende tilbud fra 2019.
Skriv en kommentar
TeleCare Nord inspirerer til national indsats Trygge og selvhjulpne KOL-patienter og et styrket tværsektorielt samarbejde er blandt de gode erfaringer fra det nordjyske TeleCare Nord-projekt, der nu skal danne grundlag for en national indsats.
Skriv en kommentar
Først blev chefen for UTH-systemet fyret, så betalte STPS millioner for en ny patientsikkerhedsdatabase, der aldrig blev færdig Lena Graversen, tidligere mangeårig chef for UTH-systemet i Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS), står nu frem og advarer mod at afskaffe rapporteringspligten for utilsigtede hændelser. Ifølge STPS-vicedirektør droppede styrelsen at udvikle en ny patientsikkerhedsdatabase, fordi løsningen blev for dyr.
Skriv en kommentar
Minister har nu fundet medlemmerne til nyt Nævn for Sundhedsapps Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) har fundet de otte medlemmer, der udgør Nævnet for Sundhedsapps.
Skriv en kommentar
Region Hovedstaden vil bruge kunstig intelligens til at besvare patienthenvendelser Hvert år skriver flere og flere patienter til hospitalsafdelinger via Min Sundhedsplatform. Nu skal AI-teknologi hjælpe Region Hovedstaden med at besvare og sortere i de mange henvendelser.
1 kommentar
Formand for lungescreeningsgruppe: Udfordringen bliver at nå ud til de rigtige borgere Skal vi i fremtiden screene borgere for lungekræft i Danmark, er det nødvendigt, at pilotprojektet i Region Syddanmark kaster de rigtige data og erfaringer af sig, vurderer Zaigham Saghir, formand for DLCG’s screeningsgruppe. Selv går hans bekymring på, om nok borgere i risikogruppen vil tage imod tilbuddet om screening.
Skriv en kommentar
Inhalering af antibiotika skal mindske resistens og give bedre behandling af lungebetændelse Et nyt projekt skal undersøge effekterne af at give inhaleret antibiotika til indlagte patienter med lungebetændelse. Jens-Ulrik Stæhr Jensen, professor ved Herlev og Gentofte Hospital, håber, at det bl.a. kan give færre bivirkninger og lede til mindre antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Sundhedsdata giver muligheder som aldrig før. Nu skal vi finde ud af, hvordan vi udnytter dem Mens de digitale muligheder for at overvåge sit helbred eksploderer, vokser behovet for evidens og overblik. Der er brug for hurtigt og effektivt at forstå, hvordan vi sikrer, at de mange sundhedsdata giver værdi for både borgere og sundhedsvæsenet, mener Jens Søndergaard, leder af Forskningsenheden for Almen Praksis på SDU.
Skriv en kommentar
Ny forskningsenhed vil gøre sundhedsvæsenet parat til wearables For at sundhedsvæsenet kan udnytte patienters sundhedsdata fra wearables, skal der først bygges et fælles datasystem. Den nye forskningsenhed WearIT har sat sig som bannerfører for at levere løsningen.
Skriv en kommentar
Formand for screeningsgruppe: Screening for lungecancer vil være en vigtig investering i tidlig diagnostik Formanden for Dansk Lunge Cancer Gruppes screeningsgruppe Zaigham Saghir glæder sig over regeringens plan om et pilotstudie, som kan bane vejen for et nationalt screeningsprogram for lungekræft. Han foreslår, at studiet gennemføres i Region Sjælland, hvor den forventede gevinst vil være størst.
Skriv en kommentar