For hjertepatienter gør det en stor forskel, hvor i landet de bor. I følge nye tal fra Statens Institut for Folkesundhed, SIF, som Hjerteforeningen har indhentet er det nemlig kun to ud af tre kommuner, der tilbyder patienterne efterbehandling i form af blandt andet samtaler med hjertelæge eller hjertesygeplejerske om behandling, medicin og genoptræning. »Det er jo rystende, at knap en tredjedel af landets kommuner ikke lever op til deres ansvar. Hjertepatienter er en meget sårbar gruppe. Hvis ikke de...

Danmark får et nationalt hjerte-kar-akademi Med 180 mio. kr. i ryggen får Danmark sit første nationale hjerte-kar-akademi. Akademiet har til formål at samle og styrke dansk tværfaglig forskning inden for hjerte-kar-sygdomsområdet.
Skriv en kommentar
Blodtryksmedicin giver ikke værre COVID-19 forløb Nyt dansk studie bekræfter, at patienter, der behandles med hyppigt brugt blodtryksmedicin, ikke har større risiko for at blive smittet med coronavirus og få værre sygdomsforløb, hvis de smittes.
Skriv en kommentar
Lægefaglig chef raser over sundhedsministerens brug af hjertestop-tal Med henvisning til tal fra Hjertestopregisteret har sundhedsministeren peget på, hvordan Region Sjælland har langt højere dødelighed for patienter med hjertestop. Men tallene kan ikke sammenlignes, siger lægefaglig chef i regionen.
Skriv en kommentar
Hjertestoppatienter har markant højere dødelighed i Region Sjælland Der er store geografiske forskelle i dødelighed blandt patienter med hjertestop, viser ny undersøgelse.
Skriv en kommentar
Hovedstaden halter markant bagefter i behandlingen af hjertepatienter På landsplan bliver hver femte hjertepatient udredt for sent, men i Hovedstaden ser det endnu værre ud. Også på en række andre forhold på hjerteområdet halter Hovedstaden langt efter resten af landet.
2 kommentarerHjerteforeningen får Danmarks første tobak-professor Indsatser mod rygning bliver det primære fokusområde for en ny professor på rygeområdet.
Skriv en kommentar
DANNOAC-studie sat på standby National Videnskabsetisk Komité har sat den store DANNOAC-undersøgelse af NOAK-midler i bero, mens komiteen vurderer studiet.
Skriv en kommentarFagfolk kritiserer ændret tilskud til hjertepatienter Dansk Cardiologisk Selskab og Hjerteforeningen klager over ændring i tilskud til hjertemedicin. Det får dog ikke Medicintilskudsnævnet til at genoverveje sin beslutning.
Skriv en kommentarHjerteplan skal styrke behandling af hjertesyge Kommende Hjerteplan fra Hjerteforeningen skal give et samlet svar på, hvordan Danmark kan optimere hjerte-indsatsen.
1 kommentarHjertepatienter skal også tilbydes palliation Døende hjertepatienter får ikke tilbudt lindrende behandling i samme grad som eksempelvis cancerpatienter. I et nyt holdningspapir sætter Dansk Cardiologisk Selskab fokus på hjertepatienters behov for palliation.
Skriv en kommentarLægemiddelkomitéer sår tvivl om landsdækkende NOAK-studie Lægemiddelkomitéerne fra de fem regioner fraråder i en fælles udtalelse hospitalerne at deltage i det landsdækkende studie DANNOAC, hvor de fire blodfortyndende NOAK-midler skal sammenlignes. Hjerteforeningen tror på, at små justeringer i studietdesignet kan løse de praktiske problemer, så studiet kan gennemføres alligevel.
Skriv en kommentar