Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden, vil indkalde Rigshospitalets Hjertecenter til møde efter nye tal viser, at regionen ikke overholder tidsfristerne for hjertepatienter.

Hovedstaden halter markant bagefter i behandlingen af hjertepatienter På landsplan bliver hver femte hjertepatient udredt for sent, men i Hovedstaden ser det endnu værre ud. Også på en række andre forhold på hjerteområdet halter Hovedstaden langt efter resten af landet.

Region Hovedstaden er blevet markant dårligere til at overholde udredningretten for hjertepatienter, men heller ikke i resten af landet kan alle hjertepatienter være sikker på at blive udredt eller få en behandlingsplan inden for 30 dage efter henvisning, som loven foreskriver. Det viser ny overvågning af behandlingen på hjerteområdet i 1. og 2. kvartal (pdf), som Sundhedsstyrelsen har offentliggjort. På nationalt niveau blev udredningsretten ikke overholdt for hvert femte patienter i begge kvartaler. Men i Hovedstaden er andelen af patienter, som...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement