De praktiserende læger siger i annoncer og på plakater, at Region Hovedstaden lukker lægevagten, og at man fremover ikke kan komme til at tale med en læge i telefonen. Dette er ikke rigtigt. Regionen organiserer blot lægevagten på en anden måde for at give en bedre service. I tidsrummet kl. 8-16 på hverdage skal man ringe til sin egen praktiserende læge. Efter kl. 16 på hverdage samt lørdag/søndag og helligdage ringer man til 1813 eller 112 i alvorlige tilfælde. Sygeplejersker...

Jonatan Schloss: Lægevagten er truet på nationalt plan Patientsikkerhedsmæssigt, samfundsøkonomisk og tilgængelighedsmæssigt havde vi i Danmark indtil for ti år siden et unikt godt system for lægevagten. Det har vi ikke mere, skriver Jonatan Schloss, direktør for Komponent og tidligere direktør i PLO, i en kommentar.
2 kommentarer
Borgere misbruger ikke lægevagtens akutknap Lægevagten kan trygt tilbyde borgere muligheden for at taste sig forrest i telefonkøen, hvis borgeren selv vurderer, at deres tilstand er så alvorlig, at de skal snakke med en læge her og nu. Kun under én procent af dem, der ringer ind, misbruger tilbuddet, viser ny forskning.
Skriv en kommentarLægeformanden er for unuanceret Andreas Rudkjøbing glemmer, at de manglende læger i 1813 skyldes, at Praktiserende Lægers Organisation har frarådet lægerne at tage vagterne på 1813.
1 kommentar
Tør man begynde at håbe på et bedre 1813? At ventetiden går den forkerte vej, sætter kun streg under, at 1813 er en dårlig idé og har været det fra starten.
2 kommentarer
Og imens øges ventetiden i 1813 Kostbar lægetid bruges på opgaver og henvendelser, som burde være håndteret anderledes. Her er nogle hovedløse eksempler, som er med til at skabe unødvendig ventetid i 1813.
Skriv en kommentar
Læge kritiserer akutberedskab for dødsfald Praktiserende læge Jan Værnet mistede sidste forsommer en pårørende, der trods gentagne opkald til akutberedskabet i Region Hovedstaden aldrig talte med en læge.
Skriv en kommentarEt politisk catch 22 Politikerne bag 1813 er i et dilemma — skal de fyre de ansvarlige administratorer, eller skal de blive ved med at lappe den synkende plimsoller?
Skriv en kommentar1813-læger revser ordningen Region Hovedstadens akutordning 1813 fungerer særdeles ringe og uden udsigt til bedring. Det skriver to ansatte læger i 1813 i et brev til regionens politikere.
Skriv en kommentar
Sophie Hæstorp: Vi er nødt til at se på honorering af 1813-læger Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) har endnu ikke haft tid til at svare på kritisk fra to 1813-læger. Men hun er indstillet på at se på en ny honoreringsmodel for akutordningen
Skriv en kommentarMangel på 1813-sygeplejersker skaber en kritisk situation Region Hovedstadens akutordning 1813 mangler i øjeblikket 25 pct læger og 30 pct. sygeplejersker.
Skriv en kommentar
Charlotte Fischer: Vi undervurderede opgaven Gruppeformand for Det Radikale Venstre i Region Hovedstaden, Charlotte Fischer, er enig med COWI-rapporten i, at implementeringen af det enstrengede og visiterede akutsystem var forhastet og alt for uprøvet.
Skriv en kommentar