Det vakte international opsigt, da det danske sundhedsvæsen på ganske få måneder i 2015 og 2016 skiftede hovedparten af alle patienter, der var i behandling med de biologiske leddegigtmidler Remicade (infliximab) og Enbrel (etanercept), om til biosimilære versioner af de to lægemidler. Brugen af Remicade, Enbrel, Humira og andre såkaldte anti-TNF-alfahæmmere havde i mere end et årti givet et markant løft til de ofte hårdt ramte gigtpatienter, der ikke havde haft tilstrækkelig effekt af anden tilgængelig behandling. Ulempen ved, at...
Dyremodeller åbner døren til ny generation af antipsykotika Det er bevist i dyremodeller, at en række kromosomforandringer disponerer bredt for psykisk sygdom. Opdagelsen kan åbne for en ny klasse af antipsykotika, der endelig kan bryde med den stilstand, der har karakteriseret lægemiddeludviklingen på det psykiatriske område.
Skriv en kommentar
Stort potentiale i kombinationspræparater til diabetes Patienter med type 2-diabetes behandles meget ofte med en bred pallette af medicin, men fremtiden vil byde på flere kombinationspræparater, der vil reducere mængden af medicin for patienterne.
Skriv en kommentar
Behandling af svær astma står over for et turn-around Der er godt nyt til patienter med svær astma. De biologiske lægemidler til at behandle sygdommen er nemlig ved at gøre sit indtog på markedet, og det vil give store ændringer både for patienter og det lægelige arbejde.
Skriv en kommentar
Onkologer ser positivt på en fremtid med biosimilære kræftlægemidler 2017 er gennembrudsåret for de biosimilære midler, som vil spare samfundet for anseelige beløb. Men er effekten god nok? Onkologer som Michael Andersson er ikke bekymrede.
Skriv en kommentar
Biosimilær medicin kan holde udgiftskurven i ro Biosimilære versioner af storsælgende biologiske lægemidler åbner for markante besparelser på regionernes medicinbudgetter i de kommende år.
Skriv en kommentar
Tablettens historie er i en kælder i Hillerød Hver tirsdag kan folk nu komme ind fra gaden og besøge Dansk Farmacihistorisk Samling, som er et viden- og aktivitetscenter for farmaciens historie.
Skriv en kommentar
Ny immunterapi i tabletform på vej til flere allergiområder Immunterapi har været en stor forandring for patienter med allergi. Det ser ud til at tabletbehandlingen vil blive udvidet til patienter, der ikke kan tåle birkepollen eller dyr. Samtidig bliver der eksperimenteret med intralymfatisk immunterapi.
Skriv en kommentar
Stamceller skal blive til lægemiddel mod hjertesvigt Overlæge Jens Kastrup er igang med at færdiggøre kliniske studier og skaffe den nødvendige dokumentation for at få stamcellebehandling godkendt som lægemiddel.
Skriv en kommentar
Høj pris står fortsat i vejen for godkendelse af brystkræftlægemiddel Prisen skal længere ned, hvis Trodelvy skal anbefales som standardbehandling til patienter med metastatisk triple-negativ brystkræft, mener Medicinrådet.
Skriv en kommentar
FADL-forperson slår fast: Fremtidens KBU-læger hører til på akutafdelingerne For Magnus Alexander Gibson, forperson for FADL, er det vigtigt, at man som KBU-læge også kan prøve kræfter med at være på en akutafdeling. Her kan man tilegne sig unikke erfaringer, som er vigtige i det videre lægeliv. Dermed er de medicinstuderende uenige med formanden for landets akutlæger, der vil udelukke KBU-læger fra akutafdelingen.
Skriv en kommentar
DSAM bakker op om Lægeforeningen i debatten om aktiv dødshjælp En legalisering af aktiv dødshjælp er ikke løsningen på de etiske dilemmaer ved livets afslutning. Det mener Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM), der ligesom Lægeforeningen ikke støtter en legalisering af dødshjælp i Danmark. I stedet opfordrer DSAM til, at de palliative tilbud styrkes.
2 kommentarer