Husk at forsikre dine patienter Det er fra 1. juli lovpligtigt for privatpraktiserende speciallæger og privathospitaler at forsikre patienterne

Hidtil har alle patienter været omfattet af den offentlige patientforsikring, men fra 1. juli 2013 skal alle private behandlere selv forsikre deres patienter mod fejlbehandling. Denne lovændring giver anledning til en revurdering af dit samlede forsikringsbehov i praksis og privat.

Hvem skal købe en patientforsikring?
Private sygehuse, klinikker og speciallægepraksis.

Hvilke typer behandling skal de forsikre?
Behandling af patienter med almindelig henvisning fra egen læge skal ikke forsikres — den er dækket af det offentlige. Forsikringspligten gælder behandling betalt på en af disse måder: 

• Af patienten selv.

• Af patientens sundhedsforsikring.

• Af det offentlige via det udvidede frie sygehusvalg, når det offentlige ikke har kunnet overholde ventetidsgarantien.

Hvorfor dækker en almindelig lægeansvarsforsikring ikke?
Den nye forsikringspligt er ikke klaret med en almindelig lægeansvarsforsikring.

Pr. 1. juli 2013 ophører det offentliges dækning, og erstatninger for private behandleres fejl skal finansieres af behandlerens egen lovpligtige patientforsikring.

Hvad koster denne nye patientforsikring?
Prisen for denne forsikring beregnes individuelt, efter hvilken type behandling du udfører, og hvilke erstatninger netop de typer behandling hidtil har givet anledning til. Du betaler altså ikke for mere risikable typer behandling, end du rent faktisk udfører. Prisen beregnes ud fra, hvor stor årsomsætning du har haft inden for de forskellige behandlingstyper. Du betaler efter forrige års omsætning, som så reguleres året efter.

Hvem tager sig af skadebehandlingen?
Alle berørte patienter — eller deres efterladte — klager samme sted, det offentliges hjemmeside www.patientforsikringen.dk, uanset om behandlingen er foregået i den offentlige eller den private sektor.

• Din behandling bedømmes efter samme kriterier, regler og standarder, som behandling i det offentlige.

• Forsikringsselskaber, som udbyder disse patientforsikringer, hæfter over for de patienter, som du har behandlet.

Hvor længe skal du have denne forsikring?
Du skal selv opsige din patientforsikring, hvis du holder op med at foretage forsikringspligtig behandling. Der er dækning for skader, der anmeldes i op til tre år efter forsikringens ophør. Husk at købe en afløbsforsikring, når du opsiger din patientforsikring. Afløbsforsikringen dækker resten af perioden ind til forældelsesfristen, der er 10 år efter, at skaden er sket. 

Har du de rigtige forsikringer, og betaler du i dag for meget for dine forsikringsdækninger?
Vi oplever yderst sjældent, at vores loyale tilhørsforhold til forsikringsselskabet belønnes med billigere forsikringspræmier på grund af et godt skadesforløb. Tværtimod. Der er rigtig mange penge at spare ved at få tjekket sine forsikringer privat og i praksis løbende — mindst hvert 3. år. Min erfaring som uvildig forsikrings- og pensionsekspert viser, at en familie i flere tilfælde kan spare mellem 5.000 og 10.000 kr. om året ved at få tjekket sine forsikringer, og mellem 20 og 50 pct. på klinikforsikringerne!

Søg derfor en uvildig rådgivning, som kan hjælpe dig med at indhente relevante forsikringstilbud og samtidig kunne skelne mellem betingelserne, så du og dine nærmeste får de bedste forsikringsdækninger til konkurrencedygtige priser.

Jeg har ligeledes erfaret, at selv om du har indgået en forsikringsaftale for læger, kan der stadig være andre mere attraktive forsikringstilbud på markedet, som kan spare dig mange penge hvert år.

Skriv kommentar