Influenza-pandemien i 2009 kostede i alt 284.500 livet. Det konkluderer en forskergruppe i en undersøgelse, der er offentliggjort i det videnskabelige tidskriftet The Lancet Infectious Diseases. Dermed ligger tallet ifølge forskerne 15 gange højere end de 18.500 laboratorie-bekræftede H1N1-dødsfald, som er optalt af WHO. Antallet af laboratorie-bekræftede dødsfald undervurderer kraftigt omfanget af pandemien, mener forskerne, som peger på, at især dødsfald i lande, hvor borgerne ikke har adgang sundhedsydelser, ikke bliver registreret, ligesom det ikke altid er muligt at influenzavirus...

Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
Novo Nordisk Fonden poster 1,8 mia. kr. til nyt vaccineinitiativ Novo Nordisk Fonden vil bekæmpe luftvejssygdomme med nyt vaccineinitiativ. Det nye initiativ er sket i samarbejde med Københavns Universitet.
Skriv en kommentarCochrane: Tamiflu har meget begrænset effekt Influenzamidlet Tamiflu stopper ikke spredningen af influenzavirus og reducerer ikke komplikationerne ved en influenza-infektion, vurderer Cochrane-forskere i ny analyse.
Skriv en kommentarForskere forklarer sammenhæng mellem vaccine og søvnsygdom Influenzavirus kan sætte en immunologisk reaktion, der fører til udvikling af narkolepsi.
Skriv en kommentarInfluenzavaccine er sikker for gravide Hverken aborter, misdannelser eller lav fødselsvægt er mere almindelig hos kvinder, der får influenzavaccination under graviditeten, i forhold til kvinder, der ikke blev vaccineret.
Skriv en kommentarInfluenzavaccine beskytter gravide kvinder og deres foster Abort og fosterdød ramte sjældnere hos gravide, der blev vaccineret under influenzapandemien, viser norsk studie.
Skriv en kommentar
Ny forskningsportal er en revolution inden for fedmeforskning Forskere har lanceret en portal til forskning i fedtvæv, der indeholder verdens største datasæt over fedtvævsbiopsier og gør det let at forske i fedtvævets betydning for bl.a. metabolisme og overvægt. Man kan på et øjeblik få adgang til information, der ellers ville have taget år at indsamle, lyder det fra Mikael Rydén, professor på Karolinska Institutet.
Skriv en kommentar
EU-projekt vil integrere sociale henvisninger i lægepraksisser Lægehuse i Region Nordjylland og Midtjylland er med i et nyt EU-forskningsprojekt, der undersøger, om sociale henvisninger fra praktiserende læger kan hjælpe sårbare grupper videre til sundhedsfremmende tilbud i lokalsamfundet.
Skriv en kommentar
Kardiologiprofessor: Nye resultater for semaglutids hjertebeskyttende effekt bør læses med forbehold Et nyt registerbaseret studie, SCORE, bekræfter tidligere kendt hjertebeskyttende effekt af ugentlig behandling med semaglutid, men studiedesignet har flere potentielle begrænsninger, mener professor Michael Mæng, Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Aalborg-forsker modtager forskningspris for at forbedre diagnostik og behandling hos gravide Læge Nanna Maria Uldall Torp får Spar Nord Fondens Forskningspris for sin forskning om stofskiftesygdomme hos gravide. Forskningen forventes at lede til ændrede retningslinjer i hele landet.
Skriv en kommentar
Nye data fra SCORE-studiet: Behandling med semaglutid reducerer risiko for hjerte-kar-sygdomme En ny undersøgelse fra Novo Nordisk viser, at behandling med semaglutid 2,4 mg reducerer risikoen for hjerte-karsygdomme eller kardiovaskulære hændelser.
Skriv en kommentar