»ESMO har været spændende for mig rent forskningsmæssigt ved at give et indblik i, hvad der foregår inden for den personlige medicin, som man snakker så meget om. Det er nemlig noget, som kan have store konsekvenser, ikke mindst for min forskning, der handler om, hvilke behandlinger der virker, og hvordan de virker,« siger overlæge Hans Storm, forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse. Han mener, at personlig medicin er så ’hot’ et emne, fordi det giver en forklaring på, hvorfor noget medicin...

Den mest travle dansker på ESMO Professor Jørn Herrstedt har brugt flere år på at forberede sig på dette års ESMO-kongres
Skriv en kommentar
Immunterapi forlænger overlevelsen ved genstridig livmoderhalskræft Immunterapi plus førstelinjebehandling forlængede overlevelsen ved tilbagevendt, behandlingsgenstridig eller metastaserende livmoderhalskræft med otte måneder.
Skriv en kommentarStudie: Patienter forstår ikke, hvad immunterapi er Næsten halvdelen af patienter i behandling med immunterapi ved ikke, hvad immunterapi gør, og halvdelen tror også fejlagtigt, at behandlingen virker med det samme, viser forskning på ESMO.
Skriv en kommentarPembrolizumab giver patienter med spiserørskræft bedre overlevelse Kombinationen af pembrolizumab og kemoterapi som førstelinjebehandling til patienter med spiserørskræft giver patienterne bedre overlevelse og bedre progressionsfri overlevelse end behandling med kemoterapi alene.
Skriv en kommentarKræftlæger lider under COVID-19 Det er ikke kun patienter, som lider under dårligere forhold på grund af COVID-19. Det gør kræftlæger også, og mange af dem føler sig udbrændte og ude af stand til at tage ordentlig hånd om patienterne.
Skriv en kommentar
Polyfarmaci giver dårligere prognose for patienter med lungekræft Hvis en patient behandles med mindst fem andre lægemidler forud for opstart af immunterapi, falder prognosen dramatisk, og effekten af behandlingen forringes muligvis.
Skriv en kommentar
Klinisk forsøg tester grænserne for adoptiv T-celleterapi T-celleterapi til en bred gruppe af kræftpatienter var veltolereret og gennemførligt, men ingen patienter opnåede et længerevarende positivt respons.
Skriv en kommentar
»Kræft er på mange måder den røde tråd i min karriere« Som formand i Kræftens Bekæmpelse kommer Helen Bernt Andersen ikke anstigende med nye mærkesager. Årene som sygeplejerske har dog lært hende vigtigheden af hele kræftforløbet. Derfor skal fokus på rehabilitering, sektorovergange og den palliative indsats øges.
Skriv en kommentar
EADV-præsidenten: Immunterapi af melanom trækker mest opmærksomhed Det er inden for behandlingen af melanomer, at den største udvikling på det dermatologiske og venerologiske område har fundet sted de senere år, vurderer EADV’s præsident.
Skriv en kommentar
Hemmeligholdte immunterapi-abstracts tyder på store resultater En stribe oplæg om endetarmskræft i dag havde ikke det helt store at komme med, men det vil morgendagens seance om immunterapi helt sikkert have, siger overlæge Fahimeh Andersen.
Skriv en kommentar
Scientific co-chair: »Vi har brug for nye strategier på kræftområdet« Hvis ressourcerne til kræftbehandling skal slå til. er det afgørende at udvikle nye lokale og nationale strategier for behandlingen, siger scientific co-chair på ECC/ESMO.
Skriv en kommentar