Selvom der endnu ikke findes forskning, der fastslår, om e-cigaretter på sigt er sundhedsskadelige eller ej, har enkelte undersøgelser konkluderet, at de elektroniske cigaretter kan påvirke lungefunktionen på kort sigt. Derfor anbefaler Kræftens Bekæmpelse, at man i stedet benytter sig af rådgivning og eventuelt nikotinplastre, når tobakken skal lægges på hylden. »Vi ved, at e-cigaretter kan indeholde store mængder nikotin men også tilsætningsstoffer, som udvikler kræftfremkaldende stoffer, f.eks. acrolein. Nogle af e-cigaretterne indeholder desuden udtræk fra tobak – såkaldt tobakssovs...
Kræftens Bekæmpelse fraråder elektroniske cigaretter Kræftens Bekæmpelse anbefaler at benytte rådgivning og eventuelt nikotinplastre frem for elektroniske cigaretter som hjælp til at kvitte tobakken.
Bedre behandling af ambulante patienter Systematisk måling og registrering har forbedret behandlingen af ambulante KOL-patienter betydeligt.
Skriv en kommentar
KOL-patienter skal op i tempo ved hjælp af teknologi KOL-patienter i Holstebro Kommune afprøver to nye hjælpemidler, der skal gøre det nemmere at træne korrekt.
Skriv en kommentar
Svineinfluenza gav nyt liv til gammel teknik I mange år var der stor faglig skepsis over for ECMO-behandling af lungesvigt, der tager over, når respiratorbehandling ikke er godt nok.
Skriv en kommentar
Sjælden lungefibrose skal fanges tidligt Ca. 100 danskere rammes hvert år af idiopatisk pulmonal fibrose, som ved første øjekast deler symptomer med KOL, men som ikke kan diagnosticeres i almen praksis i den tidlige fase.
Skriv en kommentarEU-støtte til forskning i sjælden sygdom EU støtter forskning på Dansk BørneLungeCenter på Rigshospitalet.
Skriv en kommentar120.000 nye ikke-rygere i 2012 17 pct. af af den danske befolkning over 15 år ryger dagligt, mens 5 pct. ryger lejlighedsvist.
Skriv en kommentar
Formand for lungescreeningsgruppe: Udfordringen bliver at nå ud til de rigtige borgere Skal vi i fremtiden screene borgere for lungekræft i Danmark, er det nødvendigt, at pilotprojektet i Region Syddanmark kaster de rigtige data og erfaringer af sig, vurderer Zaigham Saghir, formand for DLCG’s screeningsgruppe. Selv går hans bekymring på, om nok borgere i risikogruppen vil tage imod tilbuddet om screening.
Skriv en kommentar
Inhalering af antibiotika skal mindske resistens og give bedre behandling af lungebetændelse Et nyt projekt skal undersøge effekterne af at give inhaleret antibiotika til indlagte patienter med lungebetændelse. Jens-Ulrik Stæhr Jensen, professor ved Herlev og Gentofte Hospital, håber, at det bl.a. kan give færre bivirkninger og lede til mindre antibiotikaresistens.
Skriv en kommentar
Formand for screeningsgruppe: Screening for lungecancer vil være en vigtig investering i tidlig diagnostik Formanden for Dansk Lunge Cancer Gruppes screeningsgruppe Zaigham Saghir glæder sig over regeringens plan om et pilotstudie, som kan bane vejen for et nationalt screeningsprogram for lungekræft. Han foreslår, at studiet gennemføres i Region Sjælland, hvor den forventede gevinst vil være størst.
Skriv en kommentar
Markant dødelighed blandt patienter med KOL efter TAVI Behandling af forsnævret aortaklap kan gøres skånsomt med TAVI, men blandt personer med KOL kommer proceduren alligevel med en betydelig dødelighed inden for det første år efter operationen. Værst ser det ud for personer med KOL, som har oplevet forværring inden for det seneste år inden TAVI ‒ i særdeleshed blandt dem som tilmed ikke tager deres inhalationsmedicin.
1 kommentar
Årets vinder af Den Gyldne Tråd: »Man skal ud af sin egen comfortzone« Det Udkørende Lungeteam har været undervejs i mange år og giver nu tydelige resultater. KOL-indsats i Aarhus har vundet Dagens Medicins søstermedie Kommunal Sundheds store årlige pris.
Skriv en kommentar