Når vi i Patientforeningen Lungekræft torsdag 17. november for syvende år i træk markerede International Lungekræftdag, satte vi i år fokus på symptomerne på lungekræft, og hvor vigtigt det er at komme hurtigt til lægen, hvis man oplever disse symptomer. Og noget tyder på, at det langtfra er optimalt i dag. Hvert år rammes 4.000 danskere af lungekræft, og alt for mange af dem vælger af forskellige årsager at ignorere eller bortforklare deres symptomer. Hos Patientforeningen Lungekræft har vi gennemført...

Velbekomme! STIKPILLEN: Jeg har vanskeligt ved at lytte mig til, hvor man vil finde de nødvendige ressourcer i det eksisterende sundhedsvæsen til alle de afledte effekter af endnu en screeningsopgave, skriver Mette Marklund.
Skriv en kommentar
Screening for lungekræft: Hvor skal vi hen med et nationalt pilotprojekt? Kronik: Det er en god nyhed, at sundhedsministeren har givet grønt lys til, at der gennemføres et pilotprojekt for screening for lungekræft. Men det er afgørende, at pilotprojektet fokuserer på at afprøve, hvordan et screeningsprogram kan implementeres på den lange bane, frem for i første omgang at fokusere på at opnå størst mulig effekt her og nu.
2 kommentarer
Flere hundrede liv kan reddes hvert år – og vi kan starte i morgen Danmark har nordisk rekord både i antal lungekræft og de dårligste resultater for overlevelse. Det kan let ændres, uden det koster ekstra.
Skriv en kommentar
Lavdosis CT-skanningssagen fra Silkeborg bør underkastes uvildig undersøgelse Håndteringen af lavdosis CT-sagen og udredning af lungekræft hos patienter med vage symptomer er blevet kaldt den største forvaltningsskandale i regionernes historie. Her er to af hovedpersonernes gennemgang af sagen, der endte med et påbud fra Sundhedsstyrelsen om at stoppe brugen af lavdosis CT på Diagnostisk Center, Regionshospitalet Silkeborg.
2 kommentarerDebat: Lungekræftpatienters liv er tabt på gulvet på grund af dårlige beslutninger i Region Midt Danmark har været for langsomme til at stille lungekræftdiagnoser, så dødeligheden er alt for høj i forhold til lande, vi sammenlignes med, skriver Ulrich Fredberg (V), læge og regionsrådsmedlem i Region Midtjylland, og folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen (V).
1 kommentar
Lungekræftsagen: Det drejer sig om lungekræftpatienters chancer for overlevelse Det er tid til selvransagelse i lungekræftsagen fra Region Midtjylland, konstaterer Frede Olesen, professor i almen medicin. Ifølge ham viser sagens uskønne forløb, at der er rigelig plads til forbedringer af den tidlige diagnostik af lungekræft i Danmark.
2 kommentarerMan kan ikke være for eller imod lavdosis CT scanning ved mistanke om lungekræft Lavdosis CT-scanning er en eksperimentel og uvidenskabelig udredningspraksis, som indtil videre ikke hører hjemme i Region Midtjylland, skriver syv lægefaglige direktører fra regionen.
12 kommentarer
Ansættelsesstop i Region Hovedstaden rammer drift og uddannelse: Tvang er ikke vejen frem DEBAT: Region Hovedstadens ansættelsesstop er et ineffektivt og kortsigtet greb. Hvis Region Sjælland skal tiltrække flere læger, må løsningen være bedre arbejdsvilkår, skriver to regionsrådsmedlemmer fra Hovedstaden.
1 kommentar
I lyset af Region Østdanmark: Brystkirurgi skal forblive et selvstændigt fagområde DEBAT: Hvis Danmark også i fremtiden skal ligge i toppen på brystkræftområdet, er det vigtigt at huske, at brystkirurgien skal forblive et selvstændigt fagområde, og at centralisering og nærhed godt kan gå hånd i hånd, skriver Henrik Flyger, cheflæge, Afdeling for Brystkirurgi på Herlev og Gentofte Hospital.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen: ADHD- og autismeklinikker er en dårlig idé, men reaktionen vidner om lys forude DEBAT: Hvis vi kan blive enige om at styrke den samlede behandlingskapacitet i psykiatrien, i stedet for at fortsætte med splittede, kortsigtede løsninger, har vi virkelig mulighed for at skabe noget varigt og meningsfuldt for vores patienter, mener Camilla Rathcke, formand for Lægeforeningen.
Skriv en kommentar