Landets hæmatologiske afdelinger, sygehusene og sygehusejerne står i en ny situation: Med præsentationen af yderligere nye lægemidler på årets American Society of Hematology-kongres er der i løbet af få år kommet 20-25 nye lægemidler til behandling af ondartede B-celle sygdomme på markedet. Positivt for patienter og klinikere, men samtidig også en udfordring, som sygehusene hurtigt er nødt til at omstille sig til. Det mener Hans Johnsen, overlæge og professor ved Aalborg Universitet. »Det ser ud til, at en del af...
Torben Plesner skal til eksamen foran flere tusinde kolleger« Professor Torben Plesner, Vejle Sygehus, skal holde en præsentation på ASH om antistoffet daratumumab til behandling af myelomatose. Han forventer, at præsentationen bliver et tilløbsstykke og har sommerfugle i maven.
Skriv en kommentar
Niels Borregaard kommer til at løbe om kap med tiden Professor Niels Borregaard, overlæge på Hæmatologisk Klinik på Rigshospitalet, er forberedt på at få rigtig travlt på ASH i år. Han har langt flere oplæg på sin ‘ønskeliste’, end han realistisk set har mulighed for at overvære.
Skriv en kommentarASH skal sætte international fokus på Aalborg-forskning Professor Hans Erik Johnsen, hæmatologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital, satser på, at hans deltagelse på ASH vil betyde, at forskere uden for Danmarks grænser får øjnene op for den forskning, han og hans kolleger bedriver.
Skriv en kommentarLars Kjeldsen ser immunterapi som det store trækplaster Lars Kjeldsen er slet ikke i tvivl om, at de mest banebrydende præsentationer på ASH i år vil omhandle immunterapi, som ifølge klinikchefen på Rigshospitale er et behandlingsregime med et enormt stort fremtidspotentiale.
Skriv en kommentar
Netværk og inspiration til ny forskning er vigtigst for Tarec C. El-Galaly Muligheden for at interagere med kollegaer og nye potentielle samarbejdspartnere står rigtig højt på listen, når afdelingslæge Tarec C. El-Galaly, hæmatologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital, tager til ASH.
Skriv en kommentar
Debutant vil suge masser af viden til sig Det er første gang, at Laura Laine Herborg, medicin- og ph.d.-studerende ved Aarhus Universitetshospital, skal afsted på ASH. ‘Konference-debutanten’ regner med at få masser af indtryk og ny viden med hjem i bagagen.
Skriv en kommentarPeter Hokland vil bane vejen for unge forskere Lærestolsprofessor Peter Hokland, Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitetshospital, ser det som sin fornemmeste opgaver at klæde de yngre ph.d.-studerende på, så de får mest muligt ud af ASH.
Skriv en kommentar
Martin Hutchings vil udfordre sig selv på ASH Overlæge Martin Hutchings, Rigshospitalet, har en ambition om at blive klogere på de hæmatologiske områder, han ikke nødvendigvis beskæftiger sig med til daglig.
Skriv en kommentar
Store gennembrud for understøttende behandling Årets ESMO har budt på nogle særdeles lovende nybrud inden for understøttende behandling, bl.a. inden for kakeksi, fortæller professor Jørn Herrstedt.
Skriv en kommentar
»ESMO giver mig en fornemmelse af, om vi fortsat er opdaterede« Både i forhold til at være holde sig opdateret og holde kontakt med netværket, har årets ESMO været en spændende kongres, siger læge Troels Bechmann fra Sygehus Lillebælt, Vejle
Skriv en kommentarValidering har været i fokus på ESMO Enkelte gennembrud, men primært fokus på at bekræfte tidligere resultater. Sådan opsummerer professor og specialist i testikel – og prostatakræft Gedske Daugaard ESMO 2014.
Skriv en kommentar